Jakub Hlaváč
21. března 2016 • 21:18

Sparta našla sebe sama, ve Zlíně odmítla brněnské vzpomínky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadalo to s hokejisty Sparty dosti bídně, když se po druhém duelu své čtvrtfinálové série s poněkud prázdnými pohledy vraceli k porážce 0:4. Jakoby ztratili sebevědomí v základní části nabyté, jakoby si přestali na moment věřit. Zlín je k těmto úvahám donutil. Teď jsou na koni.



Na Moravě totiž bylo vše jinak. Svěřenci Josefa Jandače našli sami sebe, oprášili funkční vzorce chování a začali předvádět hokej hodný vyřazovacích bojů. Odhodili připomínku marné série s Kometou z roku 2012, která favorita taktéž rozjeta z předkola vyřadila.

Přidali na tvrdosti, přidali na obětavosti a oproti některým předpokladům se mohli opřít o své gólmany. Jak Danny Taylor, tak především Tomáš Pöpperle jim v dosavadním průběhu play off byli oporou. Když před nimi fungoval tým, zůstali spolehliví.

SESTŘIH: Čtvrtfinále (4.zápas): PSG Zlín - HC Sparta Praha 1:4
Video se připravuje ...

I při absenci zraněného Jana Buchteleho (horní část těla) začala fungovat souhra elitní formace, především dua Jaroslav Hlinka – Daniel Přibyl. Tahle dvojice ve druhé sadě zápasů vyrovnala či předčila obávané zlínské spojení Robert Říčka – Petr Holík – Roberts Bukarts.

„Dostali jsme je na koně a musíme je z něho sesadit,“ věděl po pražské prohře Hlinka. Nyní mohl hovořit jinak, ale přesto před středečním pokračováním varoval: „Rozhodně není nic hotového. To vůbec ne.“

Pokud však zástupci hlavního města přistoupí k následující partii se stejným odhodláním jako k té pondělní, postoupí. Teď jsou to oni, kdo sedlá oře.

Radost sparťanských hráčů
Radost sparťanských hráčů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud