Jakub Hlaváč
29. března 2016 • 22:11

Poučení Sparty skončilo v sérii se Zlínem. Přišla další facka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tušili, že si za výsledek 3:7 mohou sami. Hokejisté Sparty zkrátka byli v prvním semifinále špatní. Nepřipravení. Na rozdíl od Plzně, která předvedla příkladné nasazení a odhodlání. Nebylo to v úterý poprvé, co svěřenci trenéra Josefa Jandače takto zaspali.



Slavil se v kabině Pražanů postup přes kousavý Zlín, bylo po zásluze radostno. A při hodnocení série se už s úsměvem mohlo vzpomínat i na druhý duel tohoto čtvrtfinále. V něm favorit před vlastním publikem padl 0:4, nenabídl skoro nic.

„V tu chvíli jsem si myslel, že je s námi konec,“ upřímně říkal útočník Daniel Přibyl. Nebyl. Venku hráči rudého „S“ nastoupili s jiným nasazením, s jiným zápalem. Výsledek znáte. Zmíněný výpadek však měl zůstat varováním, poučením. Nestalo se.

Proti Plzni se příchozím devíti tisícovkám promítalo opakování. Poměr střel 4:14 ve prospěch hostí svědčí o stavu hry v první třetině. Její výsledek 0:3 taktéž. A to se ještě dlouho činil brankář Tomáš Pöpperle, který několik těžkých ran chytil. Jeho spoluhráče to neprobralo.

Jsou nyní v prekérnější situaci, než byli před pár dny. Nechytili start, na zvednutí vlastního sebevědomí mají necelých čtyřiadvacet hodin. Hned po duelu sice říkali, že vše je zapomenuto, že nový den je nový den. Ale tak rychle to nejde. A ani by to tak nemělo být. Chybami se člověk učí.

Pravděpodobný je návrat obránce Michala Barinky do sestavy, svou roli by opět mohl získat i Jan Švrček. Ve Spartě jsou kvůli důrazu. A především kvůli důrazu kolem brankoviště. Právě tam byl v úterý její největší problém.

Plzeň už možná jede trochu nad plán, ale moc dobře ví, co chce. Postup. Finále. Jasně to ukázala. I bez velkých opor Maria Bližňáka a Tomáše Svobody byla na úvod lepší. Teď je na tahu soupeř. Pokud ho prospí, čeká ho hodně zlý víkend.

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 3:7 (semifinále play off, 1. zápas)
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud