Jakub Hlaváč
3. dubna 2016 • 22:01

Na Floridě létají krysy, v Plzni párky v rohlíku. Na hokej to nepatří

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dusno je pro hosty nad plzeňským ledem, tak to vždy platilo a platí i v sérii se Spartou. V neděli tomu nebylo jinak a opět se to neobešlo bez vhození předmětu na led. Tentokráte to byl párek v rohlíku.



Rozčiloval se Jaromír Jágr, když šla Florida ve čtvrtek dvakrát do čtyř poté, co góly slavící fanoušci zasypali její led gumovými krysami. NHL prodlevu zaviněnou tribunami postihuje dvouminutovým trestem. Taková je realita.

Česká hvězda hovořila o tom, že to není příliš spravedlivé, že se těžko bude v play off soudit, čí příznivec vlastně krysou mrštil a tresty budou moci důležité momenty zápasů ovlivnit. Čtyřiačtyřicetiletý veterán by si představoval jiný postih.

Extraliga by naopak mohla trest zavést. A to pro mužstva, jehož diváci budou na led vhazovat předměty ne při oslavách, nýbrž při domnělých (či reálných) křivdách. Nedělní párek v rohlíku byl spíše komickým vpisem do zápisu o utkání, ale často nezůstane jen u pochutin.

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1 (semifinále play off, 4.zápas)
Video se připravuje ...

A pokud letí lahve, mince či jiné předměty situace se stává nebezpečnou. Snad ani tolik pro hráče ve výstrojích a přilbách jako spíše pro příchozí, kteří schytají v prvních řadách ránu od výše posazených a špatně mířících spoluúčastníků zápasu.

Nemířím tím pouze do Plzně. Modrobílí si sice neberou se svými soupeři servítky, slavit zranění reprezentačního útočníka Daniela Přibyla skandováním o dobrých mrtvých mužích v rudém, je poněkud hraniční.

Na druhou stranu dokážou ve svém kotli generovat atmosféru, která pohltí obě mužstva. Ne nadarmo hokejisté napříč republikou říkají, že se jim v této destinaci hraje dobře. Lépe než v operním tichu jiných arén.

Nicméně vše by mělo mít hranice. A házení čehokoliv po komkoliv je za nimi. I když hrozí „jen“ zamazání kečupem.

Plzeň - Sparta: Chyba časoměřičů, rozhodčí vraceli 12 vteřin
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud