Jakub Hlaváč
17. září 2016 • 10:25

Ovečkinova národní hrdost a další zápisky z hokejem poblázněného Toronta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slíbili udělat nejlepší hokejový turnaj. Lepší než olympiádu. A Světový pohár v Torontu zatím vskutku slibuje mimořádnou podívanou. Nejlepší z nejlepších. Dva hybridní týmy. Tady je pár témat, která halou Air Canada Center létají.



Profesionalita především

Absolutní nasazení se čeká od každého. Od člověka, který mačká tlačítka ve výtahu mezi jednotlivými patry, po největší hvězdu. Bez výjimky. Ve čtvrtek byl například každý hráč bez rozdílu národnosti a pozice 30 minut k dispozici pro rozhovory. Tak, aby fanoušci měli kompletní servis a slyšeli či četli hlasy těch nejzajímavějších jmen.

Máte za co hrát?

Pochyby provází projekt zvaný Tým Evropy. Co tahle parta vlastně může chtít dokázat? Vždyť nemá ani vlastní hymnu. Jenže pořád má každý člen týmu svou hrdost. A pokud Češi chtějí dokázat, že nejsou outsidery, tak tihle chlapíci chtějí dokázat, že jsou setsakramentsky dobří hokejisté. To samé platí i pro Severní Ameriku do 23 let.

Ovečkin a olympiáda. Bouře

Ruský střelec opět opakoval, jak je hrdým reprezentantem. A že na olympijské hry klidně pojede přes zákaz NHL. Na jednu stranu sympatické. Na druhou stranu pro klub poněkud neférové. Zápasy v Jižní Koreji mohou ovlivnit celou sezonu. A že by měly peníze ustoupit tradici? Dnešní olympiáda není o penězích? Žhavé to téma.

Je Toronto hlavní město hokeje?

Pokud byste se den před turnajem prošli ulicemi kanadské chlouby, pak na hokej narazíte. Plakáty jsou ve výlohách sportovních obchodech, suvenýry pořídíte bez problémů. Ale lidi na sobě zatím nosí hlavně trička Blue Jays, tedy místního baseballového klubu. Takže na spravedlivé srovnání s Prahou a Ostravou z roku 2015 si je třeba počkat, až se vhodí první vhazování.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud