Jakub Hlaváč
8. září 2017 • 09:34

Jeden pohár, spousta lovců. Hokejová extraliga startuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné opatrné našlapování. Útok na pohár. Chceme finále. Minimálně. Toužíme přepsat historii, osamostatnit se. Vrátíme lesk naší značce. Nemůžeme mít menší ambice než ty nejvyšší. Líbivé věty. Dnes startuje hokejová Tipsport extraliga. Hon na pohár. Lovci se přihlásili. Zábava začíná.



Vedle zvířecích trofejí by tuze rád nějakou sportovní vystavil hradecký boss Miroslav Schön. Tenhle chlap ví, co chce. Teď je to duel o zlato. Minimálně. Napumpoval do rozpočtu nové miliony, pořídil si za ně nové hračky. Třeba Petra Koukala. Chlapíka s DNA vítěze.

Dvě finále v řadě, na střídačce největší trenérské eso. V Liberci nechtějí a nemíní zpomalit. Opustila je velká jména, ano. Radim Šimek, Ondřej Vitásek či Ján Lašák. No, a co. Tygři sáhli do svého chovu a budou (nejen) českou scénu chtít učit zase nová jména nositelů kvality.

Pak je tu Sparta. Její zápasy mají být v Praze společenskou záležitostí, pečlivě se snaží starat o jméno své značky. Ale pěkně střižené obleky hráčů, charitativní i další nápadité akce musí podpořit i výkonem na ledě. A ví to.

Mentalitu změnil Třinec. Účetní ubylo práce, zmizelo pár výplatních pásek. I pokladně se zřejmě uleví. Cíle se však nemění ani náhodou. Jako hráč byl Václav Varaďa nezdolný válečník, který si šel pro triumf, dokud dýchal. Jako trenér to bude chtít po svých svěřencích. Zkuste povolit...

Dobře, dobře, víme. Obhájce a největší favorit sídlí v Brně. Kometa. Mužstvo, které na jaře stříkalo šampaňským a dýmalo z doutníků, se v kabině sešlo prakticky beze změny. A bez kocoviny. Modrobílé šlechtě se na trůnu líbí. Vyklízet ho bude jen přes velký odpor.

Tohle je okruh největších favoritů. Už tak je dost široký. Jenže pak tu máte ofenzivně napumpovanou Plzeň, Jakubem Petrem připravené Vítkovice a více než solidní kádr si drží Mladá Boleslav. Černí koně poletí tryskem.

Litvínov spoléhá na své tradiční, nebezpečné opory. Body v Olomouci budou stát modřiny i podlitiny. Pardubice už se nemíní drolit jako perník, Vladimír Růžička by rád podnikl další pirátskou výpravu do hloubi vyřazovacích bojů. Televizní show zkusí nabídnout Zlín.

A pak je tu legenda. Nováček z Jihlavy. Ačkoliv nováček... Dukla je spíše navrátilcem do společnosti, kam patří. Možná má skromnější stadion, možná má skromnější jména na soupisce. O to větším nadšením disponuje. Tohle nemá být jen krátká návštěva, tohle má být trvalé stěhování do lepšího.

Vypadá to dobře, moc dobře. Aktuální ročník bude mít náboj už od startu, na špici může být pěkně těsno. Každý nulový týden bude znamenat problémy, nervozitu. A naopak - ani dvě výhry vám nezaručí oddech, pohodičku.

Navíc je tu pro hokejisty ještě jedna motivace. Ve hře je účast na olympijských hrách. Šanci mají staří mistři i mladí dravci - největší od roku 1994, kdy se pod pěti kruhy naposledy hrálo bez hvězd z NHL. Je jen na nich, aby se ukázali, nabídli divákům i trenérovi Josefu Jandačovi svůj um. Důkaz, že jsou hodni nosit dres nejcennější.

Večery s extraligou zkrátka slibují napínavou, adrenalinovou zábavu. A snad i kultivovanou. Vedení soutěže slibuje potírat všechny výtržnosti. Včetně těch verbálních. Hokej se má stát kulturní událostí, jejíž návštěva vás nabije energií.

Užijte si to.


ANKETA před startem ELH: Kandidáti na finále? Každý může překvapit
Video se připravuje ...

ANKETA: Jak se těšíte na start nového extraligového ročníku? Odpovídá Ševc, Čermák, Pech ale i Růžička
Video se připravuje ...

Hokejová extraliga startuje: Jak si povede Kometa a co nováček z Jihlavy?
Video se připravuje ...

ANKETA před startem ELH: Odpočinek? S rodinou, ale i na oslavách titulu

Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud