Jakub Hlaváč
21. září 2017 • 14:30

Je reakce Ligy mistrů vůči Hradci přehnaná? NE! Ani Schön by nemlčel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud něčemu věřím, pak do toho investuji. S tím, že se mi peníze třeba časem vrátí. Pokud tomu nevěřím, tak neinvestuji nic a projektu se nezúčastním. Extraliga mohla svou účast v Champions Hockey League odpískat několikrát. Neudělala to.



Takže teď by se měla chovat jako investor. Tedy mít snahu soutěž pozvednout spíše než diskreditovat. Na značné míře solidarity stojí sportovní soutěže všude na světě, taková NHL je toho zářným příkladem. Vždycky někdo táhne, někdo se tak trochu veze.

Pokud by někteří akcionáři veřejně kritizovali nákupy nebo třeba zahraniční prezentaci hradeckého klubu, taky by se Miroslav Schön ozval.

Stejně tak pro mě pochopitelně činí i vedení Champions Hockey League. Pokud se jednou akcionáři na něčem shodnou, většina zvedne ruku pro zásadní rozhodnutí o fungování projektu, pak by si za ním měli stát v dobrém i ve zlém.

Český hokej si musí jednou provždy ujasnit, jestli evropské cestě věří. A zůstat při tom realistický. Doufat, že se jí za pár let podaří vyšlapat takovým způsobem, že z ní bude možné profitovat. Nepůjde to rychle. Pokud je ochotný to zkusit, teď musí skousnout nadávky a spolupracovat. Pokud chce snahu, na které se navíc svou aktivitou podílí minimálně, strhat, pak v pořádku. Zcela jistě však nemůže doufat, že se někde z čista jasna objeví dlouhodobý mecenáš, který založí a bude dotovat milionářskou soutěž.

Na to je hokej moc málo zajímavý. A ten český zvlášť.

POLEMIKA Miroslava Horáka: Je reakce Ligy mistrů vůči Hradci přehnaná? ANO! Soutěž nemá sebevědomí

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud