Jakub Hlaváč
10. října 2017 • 22:38

Sebereflexe Sparty je sympatická. Tak teď aby se odrazila na ledě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud se hokejistům Sparty nedá něco upřít, pak je to upřímnost jejich zpovědí. Neschovávají své problémy za absenci štěstíčka. Umí je pojmenovat. Udělali to i v úterý po výhře nad Litvínovem 3:1. A to je důležité. Sebereflexe se může a musí odrazit i na ledě.



Ideál je pořád daleko. Tři body s uzoufaným Litvínovem těžko mohou vymazat z hlav Pražanů starosti z herního projevu a kostrbatého startu sezony. A oni to vědí. Což je pro začátek velmi dobrý záchytný bod.

Trenér Jiří Kalous i jeho svěřenci moc dobře vědí, že se o svůj vytoužený triumf dost strachovali. Že po gólu na 3:0 vyklidili palebné pozice a až moc často se otáčeli s vděkem ve tváři na gólmana Davida Honzíka.

Na druhou stranu udály se z pohledu rudého „S“ i dobré věci. Útočník a jeden z lídrů Lukáš Pech je ukázal na ledě. Dal dva góly, byl aktivní, nebál se zkoušet kličky a udržet si sebevědomí i v neveselé době. A následně to samé zopakoval i mimo led.

Ve svém hodnocení si dával záležet, co říká. Upozornil, že dosažený výsledek nemůže být růžová mlha, ve které zmizí všechny lapálie. Naopak. Prakticky odmítl slavit a prsit se. Vyzval k další práci, k dalšímu boji.

V pátek totiž bude muset být Sparta zase o další kus lepší, aby mohla připsat triumf. Co jí odpustil Litvínov, neodpustí Mladá Boleslav. Tahle prověrka bude výraznější. A pokud nebude zvládnuta, úterý bude zapomenuto.

SESTŘIH: Sparta - Litvínov 3:1. Severočeši prohráli poosmé v řadě
Video se připravuje ...

Sparta - Litvínov: Skvělý zákrok, František Lukeš si na Honzíka nepřišel
Video se připravuje ...

Sparta - Litvínov: Za hosty se trefil František Gerhát, 3:1
Video se připravuje ...

Smutná litvínovská střídačka po porážce se Spartou
 Smutná litvínovská střídačka po porážce se Spartou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud