Jakub Hlaváč
3. prosince 2017 • 19:15

Střelec Jarůšek byl pro Spartu trefa. Zatím ta nejlepší v sezoně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koupit, nekoupit, koupit… Hokejista Richard Jarůšek byl na extraligovém trhu nabízen hradeckým Mountfieldem poměrně dlouho. A nikdo se nehlásil. Cena vysoká, pověst pochybná. Až se odhodlala Sparta. A byla to pro ni dost možná trefa sezony.



Šestnáct startů v reprezentaci, tah na branku. A taky zkazky o tom, že ne vždycky zapadne do kabiny, že není v každém kolektivu milován. To je stručná vizitka, které v hokejovém zákulisí provází útočníka Richarda Jarůška .

Do Sparty přišel ve chvíli, kdy jí bylo výrazně zle. Nevěřila si, ztrácela dobře rozehrané partie. A její lídři byli pod pořádně huňatou dekou a ne a ne ji odkopat. Vousatý bourák si s ní starosti nedělal. Vletěl na led a rovnou rozštípl duel s Olomoucí.

V sedmi startech má devět bodů, pětkrát se radoval z gólu, dva byly vítězné. Umí zabrat v posledních minutách, umí naklonit vyrovnané bitvy. Zatím se mu daří až enormně. Trenér národního mužstva Josef Jandač se jistě na obrození svého potenciálního svěřence dívá.

Co se děje za zdmi kabiny v tu chvíli není třeba řešit. Třeba ve Spartě jednoho dne dojdou k tomu, k čemu došli v Hradci. Že jim bez čísla 96 bude lépe. Ale v současné chvíli je pro ně takřka nepostradatelné a nedocenitelné.

Šestadvacetiletý křídelník navíc kromě bodů dokáže do zápasů dostat emoce. Nebojí se jít do potyčky, nebojí se přitvrdit u mantinelu. Tím si logicky dláždí cestu i do srdcí fanoušků. Navíc kolem něj rostou ve větším klidu i ostatní.

Pro Pražany zkrátka je zatím trefou.

Sparta - Jihlava: Je hotovo! Jarůšek v prodloužení rozhodl o bodu navíc pro domácí, 6:5
Video se připravuje ...

Sparta - Jihlava: Jarůšek se proletěl přes Stříteského
Video se připravuje ...

Sparťané se radují z výhry nad Jihlavou
Sparťané se radují z výhry nad Jihlavou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud