Jakub Konečný
24. dubna 2014 • 17:16

Dva z jednoho města? Ligu mistrů možná čeká ve finále premiéra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zní to až neuvěřitelně, ale ještě žádnému klubu v historii Champions League se nepodařilo vítězství obhájit. Bayern Mnichov ještě stále může toto prokletí zlomit, ale ve hře je i jiná, podobně zajímavá premiéra. Poprvé by se ve finále nejprestižnější klubové soutěže mohly utkat dva týmy ze stejného města. Výsledky prvních semifinálových utkání tomu hodně napovídají.



Atlético Madrid sice autobus, který Chelsea zaparkovala před svou bránu, odtáhnout nedokázalo, ale pokud nevyhrajete, je remíza 0:0 ze všech dalších výsledků do odvety nejvýhodnější.

Tím spíš v situaci, v níž se oba kluby nacházejí. Atlético nemusí, jen může, a Diego Costa a spol. určitě mají schopnosti na to, aby v Londýně minimálně gól vstřelili.

Kouč José Mourinho sice spoléhá na kouzlo Stamford Bridge, kde není zvyklý prohrávat, ale když to zvládl Sunderland, poslední tým Premier League, proč by se to nemohlo povést i hladové družině impulzivního kouče Diega Simeoneho? Zvlášť když Blues mají k optimální pohodě hodně daleko.

V ideální formě není ani Bayern, který mohl v Madridu prohrát i výrazněji. Nicméně i porážka 0:1 je nepříjemná, Real tak bude moci v Mnichově znovu spoléhat na taktiku smrtících brejků, kterou zvládá skutečně mistrně. Kouč královského klubu Carlo Ancelotti navíc slibuje, že v úterý už uvidíme stoprocentního Cristiana Ronalda, ne polovičního jako na stadionu Santiaga Bernabeua.

Proto se dá s velkou šancí na úspěch vsadit na to, že Lisabon uvidí 24. května madridské derby.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud