Jakub Konečný
18. září 2015 • 06:54

Ščasný volil ostrá slova. Co když UEFA bude chtít důkazy?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostuda, zoufalství, ukradl nám výhru. Střelivo těžkého kalibru použil trenér Sparty po remíze 1:1 na hřišti Asterasu Tripolis na adresu chorvatského sudího Marija Strahonju. A Zdeněk Ščasný šel ještě dál – muže s píšťalkou obvinil z vědomého ovlivnění zápasu a jeho špatný výkon zřetelně spojil s domácím klubem. To asi těžko zůstane bez následků…



Po každém zápase vládnou emoce, takže je žádoucí neplést si dojmy s pojmy. Proto si shrňme fakta. David Lafata vstřelil v prvním utkání základní skupiny Evropské ligy na hřišti Asterasu Tripolis podle všeho tři regulérní góly, jenže hned o dvě trefy sparťanského kapitána připravili sudí svými chybnými verdikty. V prvním poločase odpískali neexistující ofsajd Petra Jiráčka a v nastaveném čase pak zřejmě faul Ladislava Krejčího na brankáře. Televizní záběry však prokázaly, že ani v jednom případě k porušení pravidel nedošlo.

„Rozhodčí nám ukradl výhru,“ shrnul to na tiskové konferenci kouč českého týmu Zdeněk Ščasný a šel ještě dál.

„Tohle je ostuda fotbalu, protože tenhle člověk to dělal vědomě, to se nebojím říct. Věděl od začátku, co dělá,“ obvinil Ščasný chorvatského arbitra Marija Strahonju z úmyslného ovlivnění zápasu. Na čí popud, to podle něj bylo zřejmé.

„Já jsem byl upozorňován svými řeckými přáteli, že se to tady může stát,“ spojil letenský kouč špatný Strahonjův výkon přímo s Asterasem Tripolis tak, aby bylo zřejmé, že tento klub to zkrátka s rozhodčími umí.

Všechny tyto výroky padly na oficiální tiskové konferenci, takže je jasné, že je nemohli oficíři UEFA nezaznamenat. Pokud jsou akurátní na každý detail, jako jsou třeba loga na lahvích balené vody, lze jen těžko předpokládat, že by zrovna takovou obžalobu z neregulérnosti Evropské ligy nechali bez povšimnutí. Spíš se dá čekat, že UEFA bude chtít po Ščasném důkazy pro jeho tvrzení.

A co pak?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud