Jakub Konečný
5. října 2015 • 18:26

Fatai je parťák i alternativa k Lafatovi. A jednou může být náhradou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z množství posil, které Sparta v létě přivedla, se zatím vymykal především svou cenou. Kehinde Fatai nepřišel jako někteří jiní zdarma po skončení smlouvy, Astra Giurgiu za něj inkasovala kulantních 18 milionů korun. Nigerijský útočník potřeboval čas na aklimatizaci, ale nyní potvrzuje, že by nemuselo jít o marnou investici.



Byť měla Sparta pod vedením Vítězslava Lavičky spoustu kladných stránek, připomínaly se spíš její neduhy. Jedním z největších byla až patologická závislost týmu na Davidu Lafatovi. Pokud to kapitánovi nešlo, nebo nebyl dokonce k dispozici, klesala úderná síla nejbohatšího českého klubu pomalu k nule.

Letos v létě tedy vedení Sparty podniklo patřičná opatření. Na post hrotového útočníka přivedlo hned dva cizince – Kehindeho Fataie a Marka Paixaa. Zatímco druhému jmenovanému se zatím hrubě nedaří a jeho předsevzetí vstřelit za sezonu 30 gólů se mu vrací jak bumerang, Fatai pomalu přesvědčuje o svých kvalitách.

Ve čtvrtek proti APOELu (2:0) otevřel skóre, v neděli přispěl k demolici Slovácka (4:0) dokonce hned dvěma zásahy. V obou případech se přitom prosadil z pravého křídla, tedy pozice, kde má rovněž hodně defenzivních úkolů. Zvládá je však skvěle, což veřejně kvitoval i kouč Zdeněk Ščasný.

Nigerijský útočník zkrátka dokonale plní své poslání. Je Lafatovi výborným parťákem i alternativou. A především naznačuje, že by žijící legendu mohl jednou na hrotu sparťanského útoku adekvátně nahradit.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slovácko 4:0. Dvakrát se trefil Fatai
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud