Jakub Konečný
26. listopadu 2015 • 22:17

Dobrá práce! Sparta už nemusí jen žárlit na Plzeň, zaslouží pochvalu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když herně nebo výsledkově selže v Synot lize či MOL Cupu, dostane Sparta vždy oprávněně kartáč. Teď však přišel čas ji pochválit. Způsob, jakým zvládla základní skupinu Evropské ligy, si to zasluhuje.



Sedmkrát už hrála Sparta základní skupinu Evropské ligy – a jen třikrát se jí podařilo jít dál. Už to svědčí o tom, že jde o vzácný a hodnotný počin. Tím spíš, že postup neuklohnila jen šťastnou souhrou příznivých okolností, naopak mu šla hned od začátku jistým krokem naproti.

V dosavadních pěti zápasech prohrávala jen dvakrát – v Tripolisu a Gelsenkirchenu, pokaždé však utkání dovedla aspoň do remízy, v Řecku ji navíc o vítězství připravili nepochopitelnými chybami rozhodčí. Celkem už má na kontě devět bodů, což značí významný přínos pro klubový i národní koeficient a samozřejmě i pro pokladnu, doteď vydělala už 113 milionů korun.

Sparta zkrátka odvedla dobrou práci a splnila svou povinnost, což není vůbec málo. Stačí se podívat na Plzeň. Viktoria, na jejíž výsledky v Evropě mohli na Letné v uplynulých letech jen tiše žárlit, roli vicefavorita své skupiny absolutně nezvládla a v posledním utkání bude usilovat jen o to, aby z toho tentokrát nebyla celkově ostuda, ale jen fiasko.

Zato Sparta se poprávu může těšit na los vyřazovací části.

Hrdina Brabec: O postupu rozhodly body proti Schalke
Video se připravuje ...

Mareček: Krejčího červená? Asi se mu nechce na Kypr
Video se připravuje ...

Ščasný: Klobouk dolů před Váchou, hrál výborně
Video se připravuje ...

Vácha: Na možnost startu jsem se připravoval dva týdny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud