Jakub Konečný
5. května 2016 • 11:51

Sparta v sestavě s juniory a dorostenci? Měla na to svaté právo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fakt, že fotbalová Sparta nasadila do odvety semifinále MOL Cupu proti Jablonci výhradně hráče juniorky a dorostu, vzbudil podle očekávání velký ohlas. A vyvolal spoustu otázek.



Ta první zní: Byl to logický krok? Ano i ne, protože minimálně stejný smysl dával už v odvetě pohárového čtvrtfinále s Libercem, která se hrála den po mezistátním utkání ve Švédsku. Proto by to tehdy také každý pochopil. Jenže trenér Zdeněk Ščasný s požehnáním svých šéfů zariskoval a tým pak ve vypjatém zápase přišel o zraněného Ondřeje Zahustela a jeho klíčoví hráči o důležité síly, které jim pak citelně scházely na Slovácku, kde se začal hroutit sen o titulu.

Ale to už je pravěk, teď to druhé, aktuálnější dilema: Bylo volno pro Davida Lafatu a spol. v závěrečné fázi pohárové soutěže ze strany letenského klubu oprávněné? Je potřeba hned říct, že jednoznačně ano, byť se to zejména slávistickým fanouškům krajně nelíbilo. Pro Spartu je nyní prioritou sobotní zápas s Libercem a ve chvíli, kdy má na marodce dvanáct hráčů, není nic špatného na tom, že dala šanci mixu nejlepších hráčů z juniorky a dorostu, oba týmy totiž své ligové soutěže s velkým předstihem vyhrály.

O nějakém znevážení soutěže tak nemůže být i vzhledem k vyrovnanému průběhu včerejšího utkání a těsnému výsledku vůbec řeč.

Sparta - Jablonec: Pohledný gól mladíka Turyny, dorost snížil na 1:2
Video se připravuje ...

Trenéra Sparty potěšili mladíci i přes prohru v poháru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud