Jakub Konečný
16. září 2016 • 00:10

Na Spartu padla deka. Zvednou ji Rosickým s Dočkalem?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to lekce. Názorná a ukázková. 0:3 padla Sparta pod Zdeňkem Ščasným teprve podruhé, po jarní domácí prohře s Plzní podlehla rozdílem třídy i na hřišti Southamptonu při vstupu do základní skupiny Evropské ligy, tedy soutěže, v níž minulou sezonu excelovala. Místo, aby se David Lafata a spol. po sobotní remíze s Mladou Boleslaví zvedli, připsali si další negativní výsledek a každému musí být jasné, že jsou v evidentní nepohodě.



Do zápasu na hřišti osmnáctého týmu Premier League šla Sparta v roli, kterou si smí užívat jen zcela výjimečně. Byla outsider, který může jen překvapit. Tíha povinnosti ležela na domácích, Saints v nové sezoně do čtvrtka ještě nevyhráli.

Zatímco v minulé sezoně sparťané tuto psychickou výhodu proti Krasnodaru či Laziu brilantně zužitkovali, tentokrát jí pohrdli. Hráči v nezvyklé bílo-modré kombinaci působili od začátku odevzdaně a úplně neškodně. Ve vzduchu visel od první minuty debakl, který se nakonec také dostavil.

Trenérovi Zdeňku Ščasnému tentokrát nevyšla ani sázka na rozestavení 3-5-2 či odvážný risk v podobě nasazení devatenáctiletého Michala Sáčka do základní sestavy. A po utkání devětapadesátiletý kouč upřímně přiznal, že se upíná k návratu Tomáše Rosického a Bořka Dočkala, které nemohl v Southamptonu ze zdravotních důvodů nasadit. Bezmezně věří, že oba špílmachři pozvednou hru Sparty na mnohem vyšší level.

Zatím však jde pouze o předpoklad, který se musí potvrdit hned v pondělí ve Zlíně. Tam už nebude mít Ščasného soubor kam couvnout.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud