Jakub Konečný
13. ledna 2017 • 14:00

Jen zdraví Spartě stačit nebude. Důležitá je forma hráčů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta má být na jaře jiná, silnější, lepší. Ani ne tak zásluhou zahraničních posil Néstora Albiacha a Bogdana Vatajelua, jejichž přínos je zatím těžké odhadnout, to se spíš spoléhá na vyprázdněnou marodku. Kalamita zranění, která letenský kádr na podzim neúprosně prosévala, téměř odezněla, dlouhodobě mimo hru zůstává už pouze Martin Frýdek.



Všichni ostatní marodi, včetně Tomáše Rosického , by měli být pro boje v Evropské lize a domácí soutěži fit a ready, což ve sparťanském táboře vzbuzuje nadšení a optimismus.

„Já kudy chodím, tak říkám, že pokud budeme všichni zdraví, máme obrovsky silný tým. Na každém postu jsou nejlepší hráči v lize i Čechách,“ prohlásil například Václav Kadlec , jedna z hvězd, který se vrací po zranění.

Na první pohled logická úvaha však v sobě skrývá záludné úskalí. Sparta totiž nepotřebuje své nejlepší hráče pouze zdravé, to je jen základní předpoklad. Sparta především potřebuje, aby se její opory dostaly po vynucených pauzách co nejdříve do formy.

Včerejší první zápas zimní přípravy proti Freiburgu ukázal, že všechny čeká ještě dlouhá cesta. Kromě Kadlece se do plného provozu vrátili i Lukáš Vácha , Aleš Čermák a Michal Sáček – a na všech bylo v určitých chvílích znát, že ještě potřebují čas.

Ten zatím Sparta samozřejmě má, ale uteče velice rychle.

Trenér Sparty David Holoubek během zápasu s Freiburgem
Trenér Sparty David Holoubek během zápasu s Freiburgem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud