Jakub Konečný
3. srpna 2017 • 21:47

Místo vášně rakouská zmrzlina. Stramaccioni v soudný den selhal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť má Crvena Zvezda zajímavý tým a navíc i formu, je konec Sparty už v třetím předkole Evropské ligy nevídaná blamáž, nic jiného. Hlavní pozornost se soustředí na trenéra Andreu Stramaccioniho, jehož počínání zatím nebudí vůbec důvěru. A po čtvrteční odvetě, v níž milionovými posilami napěchovaný tým prohrál doma 0:1, tlak na Italovu osobu logicky ještě vzroste.



Byl by to malý zázrak, kdyby Sparta dokázala vykompenzovat prohru 0:2 z Bělehradu. Jenže to by mu musel jít Andrea Stramaccioni naproti, on přitom udělal pravý opak. Dnes předvedl sérii špatných rozhodnutí, která budí oprávněné rozpaky.

Tak předně, Sparta po prohře v Bělehradě potřebovala v domácí odvetě dostat zápas co nejdříve do emocí, aby měla proti rozjeté Crvene Zvezdě aspoň teoretickou šanci na obrat. Proto se v její základní sestavě čekali Tomáš Rosický, David Lafata a Tal Ben Chaim, tedy osobnosti, kteří svým projevem i autoritou obvykle přivedou diváky i spoluhráče do varu.

Sparta - CZ Bělehrad: Rosický pěkně našel Lafatu, tomu uskočil míč
Video se připravuje ...

Jenže kouč Andrea Stramaccioni nechal všechny tři na lavičce náhradníků a místo nich dal přednost Riu Mavubovi, Marku Jankovi a Václavu Kadlecovi, tedy jedincům, kteří zatím mají dost starostí sami se sebou, natož aby strhávali ostatní. Rakouský reprezentant Janko by navíc mohl účinkovat v reklamě na zmrzlinu, tak chladný a bezkrevný je jeho projev.

Sparta - CZ Bělehrad: Ben Chaim se uvolnil na straně a trefil tyč
Video se připravuje ...

Stramaccioni navíc vsadil na nezvyklé rozestavení 4-3-1-2, které v letní přípravě ani jednou nevyzkoušel. Výsledek? Po inkasovaném gólu se vrátil k systému 4-2-3-1, a když ve druhé půli postupně Ben Chaima, Lafatu i Rosického na hřiště poslal, hra Sparty dostala aspoň nějakou tvář a hlavně údernost, vyrovnávací gól byl několikrát hodně blízko.

Jenže to už by stejně bylo jedno. Byť včera italský kouč žádal o trpělivost, s tímto soudem není nutné čekat až do února.

Dnes Stramaccioni selhal na celé čáře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud