Jan Barák
9. prosince 2014 • 06:00

Zápisník z florbalového šampionátu: Dvojka jako nosič lahví i skaut

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po letech výsadního klubového postavení mě reprezentace učí nové roli. Aneb jaké je to být dvojkou a sedět na lavičce. Na Chodově chytám extraligu sedm let a na lavičce jsem toho moc neodseděl. Tam kdyby mi někdo řekl: Hele, v buse zůstaly láhve, přines je, tak bych odvětil, že se asi zbláznil, pohádal bych se s ním a šel žalovat trenérům. Tady ale prostě jdete, a když kluci v autobuse nechají po příjezdu nějaké věci, vezmete je s sebou.



Neberu to tak, že bych byl nějaký uklízeč, chci být alespoň nějak platný. A pokud to znamená vypomoct s věcmi, tak to prostě udělám. Původně jsem si myslel, že budu mít na lavičce alespoň prostor pro povzbuzování bud a fandění, ale ani k tomu se moc nedostávám.

K zápasu mi vždy dají tablet a mám za úkol v takovém zápa speciálním programu počítat naše střely, čísla s hráčů, kdo odkud vystřelil, kam, jestli byla ta rána hráč zblokovaná, chycená nebo z ní padl gól... všechno zbl zapisuju. Schválně si všimněte, že když dáme gól za a všichni se seběhnou radostí ke střelci, já se tam v objevím jako poslední, než ten tablet odložím.

Nebo už jsem několikrát přiběhl i s ním. Když se Ne pak vrátíme zpátky na střídačku, ptám se kluků, kdo v střelci nahrával a tak.... Je to trochu jiné, oproti klubu, kde jste zvyklý na nějaký status, ale zase tu nejsem na dovolené.

Švédské stoly jsem si vyzkoušel, švédská příroda Š mě baví, švédskou trojku neplánuju a jsem tu, m abych byl jakkoli platný. A kdo ví, třeba se dnes proti Estonsku podívám i do brány.

Florbalisté chtějí medaili. Jaké cíle mají čeští gólmani?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud