Jan Jaroch
6. září 2014 • 05:00

Lendl jako kouč Berdycha? Tahle posila stojí za všechny peníze

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak moc chce skutečně Tomáš Berdych grandslamový titul? Jakou cenu pro něj má? To, jak dopadne jeho vyjednávání s Ivanem Lendlem, mnohé naznačí. Souhra okolností mu do cesty postavila možná poslední šanci, jak se vyšvihnout k jedné z nejcennějších trofejí. Může získat spojence, který prokázal, že byl nejen unikátním hráčem, ale také umí v grandslamového šampiona proměnit někoho jiného.



Není pochyb o tom, že by si Berdych s Lendlem seděli. To je základní předpoklad. V posledních letech na okruhu se lépe poznali, mají podobný smysl pro humor, narodili se ve stejné zemi. Vycházeli spolu dobře, což není v tenisovém prostředí vůbec samozřejmostí. Lendl je jedním z mála nových lidí, kterého by Berdych skutečně respektoval. Navíc přemýšlí a vidí tenis jinak než běžní smrtelníci, hráči by ukázal nové obzory.

Byla by věčná škoda, kdyby námluvy krachly na financích. Berdych už si tenisem vydělal přes 18 milionů dolarů (jen o tři méně než Lendl) a na reklamních smlouvách i startovném může jít o obdobnou částku. Po sezoně se navíc připojí k novému exhibičnímu projektu International Premier Tennis League, v němž se točí miliony dolarů. A jako jednička týmu ze Singapuru si na ně sáhne.

A pokud by myslel pozitivně, jak vždy chce, případný grandslamový úspěch s Lendlem mu přinese ještě větší prestiž a s tím související odměny.

Jistě, Lendl bude určitě drahý špás a nekoupí si v něm grandslamový titul, jen šanci na něj. „Nemůžu vám slíbit, že uspějeme. Ale určitě naši práci tvrdě odmakáme,“ řekl mi, když začínal s Murraym. To samé si dnes můžeme přát my všichni i v případě Berdycha. Je správný čas, tak do toho!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud