Jan Jaroch
2. září 2015 • 12:18

Karolína Plíšková bude dobrá. Až si zvykne, prorazí i na největší scéně

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z generace mladých českých tenistek vystupuje nejen výsledky, ale i svojí povahou. Potetovaná Karolína Plíšková je samorost s vlastní hlavou. Jen tak něco s ní nehne. Radši si nabije ústa, hlavně když si vyzkouší svoji cestu. V hip hopu by se o ní řeklo, že má swag, tedy svůj styl. Někteří s ní už ztrácejí trpělivost. Záleží na úhlu pohledu, zda je k obdivu či k pláči, že je osmá na světě, aniž na grandslamu někdy byla dál než ve 3. kole.



Kdy už konečně něco předvede na turnajích, kde se to nejvíc počítá? „Příští rok jsou zase čtyři grandslamy, může se mi dařit víc tam než na menších turnajích. Určitě se z toho nepo... Na grandslamech to prostě přijde,“ prohlásila rozhodně po porážce v 1. kole US Open. Mluvila uvolněně i se sobě vlastní ironií, smála se, jako by právě přišla z povedeného mejdanu. Grandslamový komplex, který jí je předhazován, nemůže Karolínu nechat chladnější.

Ti, co ji znají dobře, potvrdí, že je to jedna stránka její povahy. Uvnitř je však nesmírně pracovitá a ambiciózní. Má všechny nástroje k tomu, aby byla moc dobrá. Jak moc? Osobně věřím, že grandslamový titul je v silách téhle holky z Loun. Pořád se teprve pomalu učí žít na špičce žebříčku. Až si zvykne, prorazí i na největší scéně. A když už tam bude, vsadil bych se, že se nepo…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud