Jan Jaroch
10. září 2015 • 12:52

Petra Kvitová na US Open ukázala charakter, to se také počítá

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když jsem odlétal do New Yorku, čekal jsem od Petry Kvitové leccos. A ne zrovna v pozitivním smyslu slova. Zákulisím se šířily zvěsti, že její stav je vážnější, než kusá zpráva o nálezu mononukleózy je. Mluvilo se, že po turnaji ve Flushing Meadows také může ukončit sezonu a začne se uzdravovat na tu další. Opatrný přístup je na místě. Kvůli mononukleóze skončil s tenisem Chorvat Mario Ančič, pro nemoc podobné povahy nehraje již dlouhé roky Robin Söderling.



Česká tenistka ale byla schopna z oslabeného těla vyždímat titul v New Havenu a čtvrtfi nále US Open. Podle kouče Kotyzy odehrála nejlepší americkou túru v životě.

Její tým si na mikrofon i mimo něj nemohl vynachválit, jak dobře a s jakým zaujetím zase pracuje. „Sama si uvědomuju, že mám větší zápal. I kvůli tomu jsem si brala na jaře pauzu. Po návratu na kurty to bylo lepší. A teď je to ještě lepší,“ pověděla samotná Kvitová.

Na její čtvrtfinále s Flavií Pennettaovou se nekoukalo hezky. Vidět světovou čtyřku, jak seká 60 nevynucených chyb a těžce popadá dech, bylo bolestné. Tenhle konec by však neměl být pointou jejího amerického snažení.

Důležitější je, že ukázala charakter a prala se s nepřejícími okolnostmi do poslední chvíle. To ji může jen posílit a příště dovést ještě dál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud