Jan Jaroch
17. dubna 2016 • 21:37

Český automat na stříbrné mísy. Když někdo klopýtne, povstanou další

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skoro to vypadá, jako by si český tým tenistky, jež dokážou zazářit ve Fed Cupu, tisknul. Petra Kvitová je kapitola sama pro sebe, Lucie Šafářová vyspěla během let v týmovou hvězdu. Když jsou ty dvě v nouzi, vezme to za ně Karolína Plíšková. A pokud i ona klopýtne, povstanou další. Třeba Barbora Strýcová či Lucie Hradecká.



Tohle už není náhoda, nýbrž efekt vítězné aury, kterou tahle báječná parta získala. Každá členka týmu je nasáklá úspěchy a otesaná velkými fedcupovými zážitky. Semifinále je v téhle éře vlastně běžný duel, z něhož se vám nohy nepodlomí.

Pokud si obléknete teplákovku s nápisem Czech Republic na zádech, stáváte se součástí živoucího organismu, který má devět životů jak kočka a ve Fed Cupu snad zapomněl prohrávat. Zas a znova je to cítit při týmových víkendech, které rozhodně nejdou za cílovou čáru snadno a bez nástrah, ale vždy se za ni převalí.

Osm vyhraných zápasů za sebou, čtyři tituly za pět let a další finále na obzoru. A žádné z nich ještě tahle parta neprohrála. To je statistika, z níž jde hlava kolem. Dokonalý automat na stříbrné mísy.

Karolína Plíšková se s Lucií Hradeckou raduje z postupu do finále Fed Cupu
Karolína Plíšková se s Lucií Hradeckou raduje z postupu do finále Fed Cupu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud