Jan Jaroch
9. září 2016 • 04:15

Karolína Plíšková má vše v rukách. Byl by hřích finále US Open nevyhrát

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půjdu si semifinále užít, tohle už se nemusí opakovat, tvrdila Karolína Plíšková před řeží se Serenou Williamsovou. Je příliš talentovaná, aby tohle tvrzení bylo pravdou. Pokud však někdo porazí Serenu Williamsovou v semifinále New Yorku a o dvě kola dřív její straší sestru Venus, už nemůže mít jiný cíl: musí turnaj dorazit.



Plíškovou zatím nikdo nedokázal probudit z jejího amerického snu. Už vyhrála 11 zápasů za sebou, vysmívá se tlaku, který řadu jejích kolegyň koncem grandslamů spaluje. Právě teď je v laufu, že by trefovala míče i ze šatny. Bez debat životní forma, která jistě nevydrží, jeden zápas by ale ještě mohla. To by k ohromnému štěstí úplně stačilo.

Při současné vítězné šňůře Plíšková porazila všechny letošní grandslamové šampionky – Williamsovou (Wimbledon), Angelique Kerberovou (Australian Open) i Garbině Muguruzaovou (French Open).

Podání jí píše, hraje agresivní a nádherně dlouhé údery, nekazí, náramně anticipuje údery soupeřek. Slečna, co nemohla přelézt přes třetí kolo grandslamu, bude hrát najednou o titul. „A pro mě bude favoritkou finále,“ prohlásil Mats Wilander.

Tohle tvrzení lze jen podepsat. Pokud je Plíšková v takové zóně, je jí jedno, kdo stojí na druhé straně kurtu. Je limitovaná jen vlastním výkonem. Tak se těšme na sobotu, ve 22 hodin vypukne dámské finále. A Karolína Plíšková má všechno ve svých rukách.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud