Jan Jaroch
21. února 2017 • 13:32

Federer v Praze ukázal, proč je jedinečný. A nešetřil charismatem

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zní jako ukrutné klišé, když se říká, že elixírem mládí Rogera Federera je jednoduše fakt, že miluje tenisový život. Tváří v tvář osmnáctinásobnému šampionovi grandslamů ale vidíte, že to je svatá pravda. Tenhle chlap z plakátu je prostě jedinečný i v tom, jak dokáže tenis reprezentovat a naprosto přirozeně chodit po světě coby jeden z nejpopulárnějších sportovců současnosti. Zdálo se, že ani včerejší návštěva Prahy pro něj nebyla povinností ale zábavným dnem, který si užil. Jasně, další klišé, ale nejde si pomoct. 



Nevím, jak by se chovali Messi , Lebron James či Usain Bolt , vsadím se však, že milejší než Federer by rozhodně nebyli. Naopak, nejspíš by tenhle závod prohráli o parník.

Všichni, kdo se ocitli včera ve Federerově přítomnosti, se museli cítit vítaní. Tak okatě ignoroval svůj hvězdný status, snažil se ke všem chovat s respektem, byl zdvořilý. 

A zároveň ukazoval, že i v pětatřiceti je pořád tak trochu malý kluk. Když hrál s Tomášem Berdychem tenis na lodi, občas si zahulákal, ukazoval frajerské údery mezi nohama, jednou smečí s gustem zapinkl míček do Vltavy, tenisák si narazil i o mostní oblouk. A tak to šlo dál.

Při začátku i konci rozhovoru si s vámi potřese pravicí, odpovídá dlouze, skutečně se snaží něco sdělit. Když po konci interview ještě s kolegou zpovídáme Tomáše Berdycha, míjí nás a prohodí: „Buďte hodní na svého českého hráče.“ Tomáš se směje a chválí: „Dobrá čeština.“

Pár chvil předtím totiž Federer namlouval česky vzkaz pro diváky České televize a větu z papíru umístěného nad kamerou přečetl bravurně na první pokus. Není jen úžasně nadaným tenistou, ale taky dobrým společníkem, jenž včera svým charismatem rozhodně nešetřil.

Hvězdný Federer propaguje v Praze Laver Cup. S fanoušky se sešel na Staroměstském náměstí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud