Jan Jaroch
12. dubna 2017 • 17:27

Tolik fedcupových omluvenek najednou? Něco v českém týmu zle neklaplo

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daly všanc fedcupový trůn, jenž jim patří nepřetržitě už tři roky i šňůru deseti vítězných mačů za sebou. Na nadcházející semifinále proti USA do Tampy bude vážit cestu jen „béčko“ českých tenistek. Z nich ani jedna nemá zkušenosti s ostrým utkáním ve Fed Cupu. Opory Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová a Lucie Hardecká, jindy tak disciplinované a plné ochoty reprezentovat, tentokrát daly přednost individuálním zájmům.



Mají na to nezpochybnitelné právo. Tenhle kvartet ve Fed Cupu odehrál dohromady 84 duelů, má nehynoucí zásluhu na zlaté české éře v této soutěži.

Že si některá z nich chce odfrknout ve chvíli, kdy se vrátila z betonové tůry v Americe a musela by opět zpět přes Atlantik, místo aby se chystaly na obtížný přechod z hardu na antuku, je pochopitelné.

Při nominačním debaklu, jaký kapitán Petr Pála ještě nezažil, nehraje jiná věc. Silou českého výběru byla vždy jeho šíře a fakt, že jedna hráčka dokáže zastoupit druhou.

Omluvenky už tu byly. Tuhle si řekla o volno Petra Kvitová , tady Šafářová nebo některá jiná. V devadesáti procentech případů se ale tenistky o nominaci praly a byly zklamané, když se na ně nedostalo. Nyní se sešly čtyři omluvenky najednou.

Verva, s jakou se do Fed Cupu hlásí, musí samozřejmě upadat s počtem pohárů, který v něm tyhle slečny získaly. Přesto se nelze zbavit dojmu, že když se vždy podařilo dát dohromady sestavu s alespoň jednou oporou, něco tentokrát zle neklaplo. A to je škoda.

Mít k dispozici alespoň jednu ostřílenou vůdkyni, letělo by se na Floridu jinak.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud