Jan Jaroch
16. dubna 2017 • 20:25

Sportovkyně od přírody. Létající Vondroušová je výjimečná tenistka

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Život není fér, někomu nadělí tak velkou porci talentu, že prostě musí vynikat. Je skvělé, že další takový přírodní úkaz objevil i český tenis. O Markétě Vondroušové se ví již roky, ale až ukázaná platí. A tahle holka ze Sokolova ve švýcarském Bielu ukázala, že to v sobě skutečně má.



Co? Být členkou přinejmenším elitní dvacítky, klidně i desítky žebříčku. Pokud ji nezradí zatím lehce chatrné zdraví či si nepostaví hlavu jako mnoho teenagerů před ní, bude jen otázkou času, kdy do těchto sfér vystoupá.

Je pohlazením pro oči dívat se na tenis Markéty Vondroušové. Ona je skutečná ryzí sportovkyně od přírody. Pohyby, které se někteří nenaučí za celý život, předvádí v sedmnácti naprosto ladně.

Markéta Vondroušová si ve finále turnaje v Bielu poradila s Anett Kontaveitovou
Video se připravuje ...

Je obratná, až absurdně rychlá na nohách, má skvělou koordinaci pohybů. A taky neskutečně šikovnou levačku a rychlé zápěstí, jímž umí kouzlit náramné míče.

Dramaticky zlepšila servis, založením není opatrná pinkalka, nýbrž hráčka, jež si chce zisk bodů vynutit vlastní aktivitou. To jsou velké přednosti slečny, jež by šla tenisově přirovnat snad k létajícímu Belgičanovi Davidu Goffinovi.

Podle jejího kouče Jiřího Hřebce už dnes hraje jak holky na 40. či 30. místě světa, jen to o sobě neví. V přímém přenosu právě teď sledujeme jedno z klíčových období její kariéry. Premiérový titul na WTA, příští víkend debut ve Fed Cupu.

Pokud vyhlížíte nástupkyni Kvitové či Plíškové, už nemusíte hledat.




Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud