Jan Jaroch
21. dubna 2017 • 21:42

Vondroušová jako Nadal. Fedcupová příležitost je znak výjimečnosti

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Život staví před výjimečné hráčky výjimečné výzvy. A je odznakem kvalit sedmnáctileté Markéty Vondroušové, že se bude jako naprostý zelenáč snažit udržet českou nadvládu nad Fed Cupem. Vzpomínáte, když v roce 2004 vyběhl v Brně na plac k debutu sedmnáctiletý Rafael Nadal a nakonec rozhodl zápas s Čechy?



Holka ze Sokolova si za necelý týden na Floridě získala kapitána a trenéry. Obdivují její instinkty a přemýšlivost při hře, jíž je v ženském tenise pomálu. Drží se u základní čáry, hraje rychle po odskoku a nezvyklými leváckými rotacemi škodí soupeřkám. Běhá jako laň, oko diváka potěší umně hranými kraťasy, na nichž si zakládá.

Dívce ze štvanického ČLTK její kouč Jiří Hřebec klade na srdce, že už dnes je stejně tak dobrá jako tenistky kolem třicítky na světě, jen to o sobě neví. Fedcupový test bude další možností, jak zjistit, co v ní skutečně je. Většina fanoušků v Česku ji uvidí v televizi vůbec poprvé hrát, ona přitom bude deset tisíc kilometrů daleko v kotli obklopeném americkými vlajkami. Je to zatím největší úkol kariéry, který před Vondroušovou stojí.

Její protivnice Coco Vandewegheová se sice nosí jak královna, velmi lehce se ale může stát, že začne vidět na zelené antuce rudě. Vondroušová je neokoukaná, prohrát doma se sedmnáctiletou slečnou, tahle hrozba se může favoritce dostat rychle pod kůži.

Kapitán Pála zvolil naprosto správně, když ukázal na "Maky". Nikdo nemá co ztratit. I kdyby prohrála, přeci se říká: Když do pekla, tak na pořádném koni. Tím Markéta Vondroušová je.

Vondroušová jde poprvé do Fed Cupu. Je to vítězný typ, říká kapitán Pála
Video se připravuje ...

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud