Jan Jaroch
14. června 2017 • 12:58

Mistr bábovka Durant. Když nemohl Warriors porazit, přidal se k nim

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loňského léta se jeden ze tří nejlepších hráčů NBA připojil k už tak nejlepšímu týmu, jenž získal rekordní počet vítězství v základní části a jenom omylem (ztratil vedení 3:1 ve finále s Clevelandem) neobhájil titul. Dnes je Kevin Durant z Golden State Warriors MVP finálové série a v osmadvaceti se dojímá nad tím, že konečně dostane mistrovský prsten.



Durant je skvělý baskeťák a nesmírně talentovaná hříčka přírody, kterou žádná obrana nedokáže zastavit. Ale není vůdcem jako Bill Russell, Michael Jordan či nyní poražený LeBron James .

Durant už přišel k hotovému. Zvolil si nejjednodušší cestu podle hesla: Když je nemůžu porazit, přidám se k nim. Nebyl v hmotné nouzi, neřešil existenciální podmínky, jen si vybral pohodlnou zkratku k týmovému úspěchu a zamířil tam, kde mu bude nejlíp.

Tohle je možná v lidské přirozenosti, ale sportovní superhvězdy mají být „nadlidi“, kteří přemýšlejí jinak.

„Pokud nebudu schopný vybudovat mistrovský tým tam, kde jsem, raději ať titul nikdy nezískám,“ prohlásil nedávno rozehrávač provinčního Portlandu Damian Lillard.

Tenhle triumf je pro Duranta nejvíc ze všeho kalkul. Za to, že pláchl z Oklahomy, mu jeho bývalý spoluhráč Russell Westbrook přezdívá „cupcake“, my bychom mohli hezky česky říct „bábovka“.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud