Jan Jaroch
12. července 2017 • 05:00

Vítej mezi legendy, Kájo. Plíšková teď potřebuje zapsat grandslamový úspěch

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevděčným způsobem nastoupila včera Karolína Plíšková na první místo. Zatímco ve Wimbledonu se hrála dámská čtvrtfinále, ona si v Monaku zašla zapinkat s přítelem Michalem Hrdličkou. A po tomhle „zápase“ se dozvěděla, že se jí v pondělí bude celý tenisový svět dívat na záda.



Tahle shoda okolností ji sice obrala o euforický pocit, který by přišel, kdyby si trůn uhrála přímo na kurtu, ani to však nesmí zakrýt, že je zaslouženou vládkyní tenisové planety. Její dámská půlka je sice během těhotenství Sereny Williamsové v určitém vakuu, Plíšková však nejlépe ze všech splňuje podmínky pro nástupkyni legendární Američanky. Na největších turnajích má nejvyrovnanější výsledky, není v čele jen za jeden velký úspěch.

Ten by nyní potřebovala zapsat. Jednička bez grandslamového titulu se totiž netěší takovému respektu, naopak může být pod ještě větším tlakem. Křiklavými příklady z nedávné minulosti mohou být Dinara Safinová či Jelena Jankovičová, jimž se jako královnám žebříčku nikdy nepodařilo „major“ vyhrát.

„Bojím se, aby ji to nesemlelo,“ prohodil ve Wimbledonu jeden z významných mužů v českém tenisu. „Bude těžší tuhle pozici obhájit,“ pravil i Jan Kodeš, legenda tuzemského sportu. Mezi ty už se může počítat také Plíšková. Vždyť jen ona, Martina Navrátilová a Ivan Lendl dokázali z českých rodáků vládnout žebříčku, přitom tenisových kapacit mělo Česko řadu.

Tak těžké je vystoupat na samý vrchol tenisové planety, být nejlepší ve sportu, jenž je v dámském podání nejglobálnější a nejprestižnější. Bravo!

Jednička Plíšková po boku legend. Kteří čeští tenisté byli v žebříčku nejvýš
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud