Jan Jaroch
25. září 2017 • 15:57

První ročník Laver Cupu zapustil kořeny hluboko. Splnil vše, co slíbil

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z každého gesta modrých evropských borců a americko-australské aliance červených „světáků“ bylo zřejmé, že na výsledku Laver Cupu záleží. Nick Kyrgios porážku v rozhodujícím mači oplakal. Rafael Nadal odehrál za víkend čtyři zápasy. Naprosto přímočarý přístup bez kompromisů i od těch největších hvězd dal turnaji punc, jenž mu po oficiální linii schází. Že nemá podporu ITF ani ATP? Být zapsaný v kolonce vítězů premiérového ročníku hraného ve jménu „Rocket Roda“ znamená hodně, to dali všichni zúčastnění jasně najevo.



Ukázali vášeň, tenisové mistrovství a vyprodanou halu ve Vysočanech královsky bavili. A nejen ji. Luxusní televizní pokrytí (pardon Praho, o to šlo především) zprostředkovalo světu tenisovou párty, která splnila vše, co slibovala.

Premiéru deblového týmu snů „Fedal“, největší tenisová esa v objetí, předávající si rady, přející jeden druhému, flegmatického Björna Borga i sprosťačícího Johna McEnroea. Když i Roger Federer , duchovní otec a nakonec i největší sportovní hrdina pražského víkendu prohlásil, že šlo o dny, na které bude navždy vzpomínat, netřeba víc dodávat.

Laver Cup byl úspěšnou akcí, protože jej tenisté vzali vážně, říká Federer
Video se připravuje ...

Příští ročník Laver Cupu bude hostit v takřka stejném termínu Chicago, turnaj se má konat každoročně vyjma olympijských let. Akce zapustila hluboké kořeny, to však ještě neznamená, že má vystaráno. Dá se čekat, že do příští sezony vtrhnou ve velkém stylu vykurýrovaní Novak Djokovič s Andym Murrayem, jež se k „Federerovu dítěti“ staví rezervovaně.

Získat i je na palubu bude další výzvou pro pořadatele, jejichž finanční možnosti jsou závratné. Pokud se Djokovič s Murrayem o víkendu dívali, co se děje v Praze, mělo by to být o něco jednodušší. Teprve až získá Laver Cup statut podobný Turnaji mistrů, který bývá cílem těch nejlepších v každé sezoně, bude mít vyhráno.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud