Jan Jaroch
22. listopadu 2017 • 11:54

Štěpánek a Djokovič: perfektní tenisový pár, ale na horkém křesle

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Štěpánek pasuje do týmu Novaka Djokoviče naprosto dokonale. Výborně se znají, vycházejí spolu. Český borec je stále ve skvělé kondici, což znamená, že se srbským tenistou může trénovat coby sparingpartner, starat se o denní rutinu a poskytovat rady. Perfektně tak doplní sedmačtyřicetiletého Američana Andre Agassiho, jež má řadu dalších aktivit a nehodlá obětovat tenisu kromě grandslamů přespříliš dalších týdnů v roce. To Štěpánek je připravený kočovat po světě a být k ruce. Dá se čekat úvazek přibližně na 25 až 30 týdnů sezony.



Přeloženo – Agassi bude hlavou týmu, tím velkým guru pro největší turnaje, z nichž se bude vracet do Las Vegas za Steffi Grafovou a dvěma pomalu odrůstajícími dětmi. Štěpánek bude trenérskýma rukama a nohama, chlapem pro trénink, který dá novému džobu všechno a Djokovičovi bude téměř nepřetržitě nablízku.

Český tenista nikdy nadobro z kolotoče nevypadl, soupeře má zmapované, coby protřelý veterán může být hodně k užitku. Na druhou stranu se všichni musí připravit na to, že comeback třeba nepůjde tak hladce, jak letos předvedl Roger Federer a jak prakticky po celou kariéru dokazuje Rafael Nadal.

Djokovič se musí sebrat z nejdelší zdravotní pauzy, kterou kdy měl, pravý loket prý přitom není stále v ideálním stavu. Od hráče, jenž má tenis založený na dokonalé obraně a neúnavném vyměňování od základní čáry, to jsou znepokojivé zprávy.

Výzvou pro Štěpánka také bude, jak rychle se dokáže přeškolit z profíka na pomocníka. Dosud se vše točilo kolem něj, nyní musí svůj život absolutně podřídit Djokovičovi. V jeho týmu bude i český trenérský nováček pod obrovským výsledkovým tlakem a i když je pojí přátelství, příliš chyb horkokrevný Srb neodpustí. Tohle bude skutečně horké křeslo.

Štěpánek o konci kariéry: Nastal den, kdy jsem se probudil a ucítil, že už to nejde
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud