Jan Malý
13. května 2015 • 13:13

Bayern stojí na rozcestí. Bude dál sázet na Robbena s Ribérym?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen bundesligový titul je pro Bayern Mnichov v této sezoně málo. Fakt, že se bavorský kolos počtvrté za sebou prokousal do semifinále Ligy mistrů, je úctyhodný počin, ovšem poslední dvě vyřazení (loni s Realem a letos s Barcelonou), byly pro Mnichovany velmi trpké. Rozdíl mezi nimi a španělskými soupeři byl totiž veliký.



Zranění Arjen Robben, Franck Ribéry, David Alaba a Holger Badstuber, absence čtyř stěžejních hráčů je jedním z důvodů, proč Bayern na Barcelonu nyní v boji o finále Ligy mistrů nestačil. Síla bavorského celku kvůli tomu výrazně oslabila.

Nebylo to jako před dvěma třemi lety, kdy bývaly opory zdravé a ve formě a kdy na lavičce čekali na šanci další výborní hráči, až se soupeři třásli, kdo jim v průběhu zápasu s narůstající únavou přijde na trávník zatopit.

Současný kádr Bayernu momentálně obklopuje několik palčivých témat, která by měla přijít na přetřes. V Německu vášnivé diskuse vyvolává pozice a výkonnost tamějšího supertalentu Maria Götzeho, kterého trenér Pep Guardiola poslal do odvety s Barcelonou na plac až v 87. minutě. Hrdina z loňského mistrovství světa, kdy ve finále s Argentinou vstřelil zlatý gól, se točí v bludném kruhu, herně se mu nedaří a Guardiola mu moc šancí nedává. Co bude s Götzem dál, je jedna z otázek.

Jsou i další. Například to, zda by měl Bayern dál sázet na duo Ribéry, Robben, tedy na výtečné až geniální hráče, ovšem až příliš náchylné na zranění. Řeší se i spolupráce ve středu zálohy mezi Bastianem Schweinsteigerem a Xabim Alonsem, přičemž ani jejich rozpoložení není momentálně nejlepší.

V německých médiích už padají jména potenciálních přestupových cílů Bayernu. Jimi by mohli být například ofenzivní šikula Antoine Griezmann z Atlétika Madrid, střelec Lyonu Alexandre Lacazette či italský reprezentační záložník Marco Verratti z Paris Saint-Germain.

A bude řezy v kádru řídit Pep Guardiola? Sám kouč jednoznačně vyhlašuje vzdor zprávám o interesu Manchesteru City, že v Bayernu zůstane.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud