Jan Malý
24. července 2015 • 13:09

Vyřazení Mladé Boleslavi z EL? Je to dvojnásobná škoda

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Mladé Boleslavi si malovali, že v evropských pohárech vydrží déle než před rokem. Chystali se na náročný letní program dvou zápasů v týdnu. Jenže ten mít nebudou. Středočeši se rozloučili s Evropskou ligou ještě dřív než v minulé sezoně, už ve druhém předkole vypadli s norským Strömsgodsetem. Škoda a zklamání se násobí s pohledem na možného soupeře v dalším předkole, Hajduk Split se jevil jako schůdný protivník.



Velká, a jak ukázalo měření sil se Strömsgodsetem, možná i trochu přehnaná očekávání panovala před vstupem do nového ročníku v Mladé Boleslavi. Středočeský klub se netajil ambicemi, v některých svých úvahách pokukoval i po základní skupině Evropské ligy. Ovšem nakonec tým trenéra Karla Jarolíma nepřelezl hned první překážku.

Všichni se logicky shodli na tom, že Boleslav si dvojzápas s norským sokem prohrála doma, kde padla 1:2, a k postupu jí tak nestačila ani výhra 1:0 na půdě Strömsgodsetu. Tlak na hráče negativně zapůsobil, sami přiznali, že je nervozita svazovala, Jarolím před odvetou bez obalu prohlásil, že se někteří „připosr…“. Ani zlepšený výkon v odvetě už Boleslavské nezachránil.

Je to škoda. Jednak proto, že Středočeši moc nepomohli českému koeficientu. Jednak kvůli výhledu na dalšího soupeře. Tím by byl Hajduk Split. Samozřejmě, nebyl by to lehký soupeř, ale vzhledem k tomu, že loni dostala Boleslav v této fázi silný francouzský Lyon a i letos byla nenasazená (mezi potenciálními soupeři bylo například Bilbao), šlo by o podstatně hratelnějšího soka.

Rána to pro Boleslav je, sezona ale nekončí. Na středočeském celku bude nyní, aby svůj potenciál naplnil v lize, kde hodlá opět útočit na pohárové příčky. A vyletět při tom mohou mladé tváře, v odvetě například obstáli záložníci Aleš Čermák či Kevin Malpon (ročník narození 1996). 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud