Jan Malý
11. února 2016 • 20:00

Šimáně hovořil o luxusním platu pro Škodu. Potvrdil upřímnost

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický lid je už jistou dobu optimisticky naladěn, s blížícím se startem jara jeho radostné očekávání kulminuje. Jedním z hlavních rozdmýchávačů dobré nálady je prezident klubu z Edenu Jiří Šimáně. Nejen díky svému kapitálu, ale i kvůli serióznosti, otevřenosti či přímočarosti, jimiž se prezentuje. A tím vzbuzuje pro fanoušky naděje.



Když Jiří Šimáně, prezident Slavie, hovoří třeba na tiskové konferenci, je jistý předpoklad, že řekne něco překvapivého. Tak jako ve čtvrtek, kdy klub vyznávající červenobílé barvy hodnotil zimní období a představoval plány do jarní části soutěže. Šimáně bez obalu přiznal, že útočník Milan Škoda měl na stole nabídku ze zahraničí, která mu zajišťovala za jeden a půl roku příjem 60 milionů korun.

Poměrně citlivou věc, které by se leckde vyhýbali či by kolem ní mlžili, popsal jasně, přímě i upřímně. Takovým dojmem působí od chvíle, co začal Slavii velet. I to je jeden z důvodů, proč působí v českém fotbale jako svěží vítr.

Další příklady jeho otevřenosti? Ve čtvrtek třeba přiznal, že by byl ve vyjednávání s kluby, od nichž chtěla Slavia koupit hráče, ještě tvrdší. Když červenobílým řekl své definitivní „Ne“ Josef Šural, vytoužená posila, jež nakonec zamířila k rivalské Spartě, ihned krotil emoce a reprezentanta ospravedlnil. Vysvětlil úvahy o spojení Ivana Horníka a Slavie. A tak dále.

Zachovává si nadhled, klid, umí situaci odlehčit humornou příhodou. Šimáně dává fanouškům tradičního klubu optimismus, po zásluze si získal respekt. Jsou ale i oblasti, do kterých se nepouští – například, jak který z dvou spolumajitelů Slavii financuje. Třeba i to jednou prolomí.

Talentovaný záložník Slavie Antonín Barák
Talentovaný záložník Slavie Antonín Barák

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud