Jan Malý
15. února 2016 • 21:30

Baroš se logicky soustředí na Boleslav. Teď může být lídrem

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Baroš je opět v centru pozornosti. Jeho dva góly Baníku Ostrava, klubu, který má tak zarytý v srdci, napsaly dojemný a tak trochu zvláštní fotbalový příběh. I útočníkem ve službách Mladé Boleslavi lomcovaly emoce, přiznal, že měl slzy v očích. Zároveň vyslal signál o svých stále patrných kvalitách.



Milana Baroše provází během angažmá v Mladé Boleslavi řada nástrah. Zápolil se zdravotními problémy a kondičním deficitem. Někteří kritici během první části sezony, kdy doháněl své manko, pochybovali o jeho sportovním přínosu. Teď má zase za sebou emotivní zápas proti Baníku.

Zároveň se ale ukazuje, že většina dosavadních kroků byla správná. Například to, že na něj v klubu nikdo netlačil a trenér Karel Jarolím ho citlivě nasazoval do hry. Zároveň potvrzuje, že když je fit, je pořád skvělý hráč se střeleckým instinktem, na českou ligu nadstandardním.

Po jeho nadějném vstupu do jara proto může zase začít rezonovat dráždivá otázka a případné spojení Baroš a návrat do reprezentace. Nechme to na samotném útočníkovi.

Baroš se po všech peripetiích logicky soustředí na to, aby byl co nejprospěšnější Boleslavi. Po zimních odchodech ofenzivních lídrů Jiřího Skaláka a Ondřeje Zahustela je pro Středočechy žádoucí, aby se zkušený forvard ujal vůdcovské role. Předpoklady pro to jistě má, absolvování prakticky kompletní zimní přípravy mu v tom prospěje.

O reprezentaci nyní podle svých dřívějších slov nepřemýšlí, je třeba to respektovat a nechat Baroše, ať na jaře dál ukazuje, co umí. A přát mu, ať mu drží zdraví. On nejlépe ví, co potřebuje.

CELÝ SESTŘIH: FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud