Jan Malý
16. prosince 2016 • 14:00

Svědík dostal v Boleslavi šanci, může rozvinout svou kariéru

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav vyměnila trenéra, Leoše Kalvodu nahradil na lavičce ambiciózních Středočechů Martin Svědík. Pro někoho překvapivé řešení, zvlášť když se kvůli úspěšnému spojení z minulosti mohl leckomu vkrádat na mysl jako nový boleslavský kouč Dušan Uhrin mladší. Podle prezidenta boleslavského klubu Josefa Dufka jde ale nyní o logický krok. Potenciál v něm je.



Průlomová sezona? Ne, Mladá Boleslav po bídné sérii šesti zápasů bez výhry spadla z prvního místa na páté a spíš než boj o titul ji na jaře čeká přetahovaná o průnik do evropských pohárů. Přesto odcházející trenér Leoš Kalvoda odvedl slušnou práci, pomohl tým udržet v divokém období nahoře.

Hektické bylo v Boleslavi léto, když už v rozehrané sezoně odešel k reprezentaci tehdejší kouč Karel Jarolím. Kalvoda se nové role ujal narychlo, začal sice překvapivou porážkou s Karvinou, ale pak se pod ním Boleslav rozjela a vydrápala se i na první místo.

Poté však přišel výsledkový i herní útlum. Středočeši mají i tak po podzimních šestnácti kolech 28 bodů, což je jen o bod méně než v předešlé sezoně, kdy na podzim udivovali drtivou ofenzivní silou.

Probrat tým má nyní Martin Svědík, který naposledy působil u mládežnických reprezentací. Potenciál v něm je, což naznačil v Baníku Ostrava. Problémy sužovaný celek a celý klub dovedl po podzimu v ročníku 2014/2015 na páté místo, přesto ho vedení odvolalo. V české lize od té doby nepůsobil, nyní dostává šanci.

Příležitost, na kterou si počkal. Prezident Boleslavi Josef Dufek o něj eminentně stál. Lákal ho už v létě po odchodu Jarolíma. Dufek dokáže udělat zajímavé tahy, přivést překvapivého hráče či trenéra. V nastalé situaci tohle řešení trochu zaskočilo, protože byl volný i Dušan Uhrin mladší, jenž má v Boleslavi dobrou minulost.

Dufek si ale vyhlédl Svědíka, věří mu. Nový trenér bude mít na české poměry velmi solidní zázemí a podmínky pro práci. Může ukázat, co v něm vězí a svou trenérskou kariéru pěkně rozvinout. Může to být muž, pod nímž Boleslav prorazí výš. Až nejbližší měsíce ukážou, jak se mu to povede.

Ligový podzim v 60 sekundách: Mladá Boleslav
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud