Jan Malý
2. listopadu 2017 • 22:41

Souček a Ngadeu na Plzeň? Jejich spolupráce může fungovat

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když Slavia s Villarrealem padla 0:2, druhý poločas červenobílým sedl. Vytvořili si řadu dobrých příležitostí, jen ten prokletý gól nedali. Jedna z možných příčin? Po změně stran spolu ve středu hřiště kooperovali Tomáš Souček a po zranění se vracející Michael Ngadeu. Obstáli slušně, český reprezentant mohl vyšperkovat svůj velmi dobrý výkon i brankou. Trenér Jaroslav Šilhavý teď bude moct přemýšlet, jestli oba, zpravidla defenzivní záložníky, postaví vedle sebe i v neděli ve velké bitvě v Plzni.



Zatím platilo, že ve středu zálohy hrál buď Michael Ngadeu, nebo Tomáš Souček. Oba se v sestavě objevili, jen když se při zranění Simona Deliho stahoval kamerunský obr na post stopera. V záloze se vedle sebe objevili maximálně na pár minut v závěru utkání. Proti Villarrealu bok po boku odehráli celý druhý poločas, první delší pasáž v sezoně.

Ukázalo se, že jejich spolupráce ve středu pole může fungovat. Ngadeu byl staženější, jistil prostor mezi obranou a zálohou. Souček se trochu vysunul, byl výrazný a dostával se do šancí. Pro slávistického trenéra Jaroslava Šilhavého tak bude nasazení obou hráčů žhavou variantou do nedělní velké bitvy s Plzní.

Souček po prohře Slavie: Výsledek 0:2 nevypovídá o dění na hřišti
Video se připravuje ...

V něm se dá čekat hodně soubojů a v nich uplatní svou sílu kamerunský bijec. Český reprezentant zahrál proti Villarrealu výtečně, momentálně má formu, je platný a v sestavě si zaslouží být. Nasazení obou dává smysl.

Co na to kouč? „Mohli by to spolu zvládnout, ale neříkám, že to tak bude. Reagovali jsme na zranění Hromady v poločase, uvažovali jsme o ofenzivním hráči, nakonec jsme zvolili toto rozhodnutí. Bylo to správné, soupeře jsme zatlačili, oba dva plnili roli v prostředku, dokonce Suk (Souček) měl dvě tři gólovky. Je to škoda, mohl korunovat výkon gólem,“ prohlásil Šilhavý.

Jak vidno, tato varianta je ve hře. Slavii by mohla prospět a mohla by s ní i trochu Plzeň zaskočit.

Góly

Domácí:

Hosté: 15. Bacca, 89. Deli (vl.)

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Hromada (46. Ngadeu), Danny (C) (63. Van Buren), Souček – Sýkora (79. Milan Škoda), Necid, Stoch.

Hosté: Barbosa – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, Marín – R. Soriano (82. N. Sansone), Hernández, Trigueros – Bakambu, Fornals (66. Čeryšev), Bacca (72. Moya Martínez).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Ngadeu, Zmrhal, Hušbauer, Van Buren, Škoda, Frydrych

Hosté: Cantero, Sansone, Čeryšev, Bonera, Rukavina, Francisco Torres, Moya Martínez

Karty

Domácí: Bořil

Hosté: Bakambu

Rozhodčí

Madden – McGeachie, Mulvanny (všichni Skotsko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

18 403 diváků

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud