Jan Malý
27. listopadu 2017 • 23:13

Slavia zbytečně promrhala zápas v Jablonci. Vinu nesou všichni

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtějí hrát o titul, prorazit v Evropě. Jenže způsob, jakým Slavia odehrála závěrečnou půlhodinu v Jablonci, jejím touhám vůbec neodpovídal. Utkání, které si hlídala, se jí zcela vymknulo kontrole a nakonec na severu Čech uklohnila remízu 1:1. Pro ni smutnou, protože červenobílí si přitížili v boji o druhé místo, natož aby se alespoň o píď přiblížili suverénní Plzni. Na nyní stříbrnou Olomouc ztrácejí po polovině soutěže tři body.



Vypadalo to, že je to ložené. Slavia na jablonecké Střelnici v první půli herně dominovala, měla šance, vedla. Zdálo se, že se jí nemůže nic stát a že potvrdí slušnou formu z minulých zápasů, kdy zválcovala Duklu (5:0) a vyloupila i Maccabi Tel Aviv (2:0) v Evropské lize.

Jenže velmi dobře rozehraný zápas „sešívaní“ nepochopitelně promrhali. Úplně vypadli z role a vyhrané utkání zremizovali. Trestuhodně, zbytečně. Tým, který má ambice a je veliký jako Slavia, nutně potřebuje vyhrávat takové duely. Tedy ty, v nichž má ukázat svou sílu a převahu. A kdy mu jde zároveň průběh utkání na ruku. Vždyť například jablonecký útočník Ondřej Mihálik přiznal, že domácí v první půli jen běhali.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Slavia 1:1. Hosté ztrácí na Olomouc tři body
Video se připravuje ...

Díl viny si nese každý. Hráči, kteří neproměňovali šance, šíleným propadem po vlastní výhodě pustili Jablonec do gólového brejku a celkově ztratili koncentraci, jakoby se jim trochu zatemnilo v hlavách.

I trenér Jaroslav Šilhavý, který za stavu 1:1 poslal na hřiště za Dannyho jednoznačně defenzivněji laděného Jakuba Hromadu, nebo čekal s nasazením útočníka Tomáše Necida do 87. minuty.

Slavia má tak jen o čtyři body víc než Sparta a ze třetí příčky ztrácí po polovině ligy tři body na druhou Olomouc. Když si promítneme, s jakým entusiasmem a nadšením dotáhla Sigma nedělní zápas proti Spartě k vítězství, je to pro Slavii jasné varování.

Ano, do konce zbývá ještě celá druhá polovina a v případě Olomouce bude otázkou, jestli přes zimu udrží kádr a formu. Ovšem momentálně se Hanáci vyrýsovali jako silný a nebezpečný protivník v honičce za Ligou mistrů. Slavia bude mít co dělat, aby jeden z vytyčených cílů splnila.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud