Jan Podroužek
17. září 2014 • 20:48

Chátrá tým i stadion. Sparta by toho měla v Neapoli využít

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruina k ruině. Pardon, to je hodně necitlivé. Ale vezměte si bídné výsledky Neapole v nové sezoně. A pak se vyrazte mrknout na její stadion. 55letý betonový staroch s oprýskanými polozbořenými zdmi a zkostnatělým popraskaným tartanem kolem hřiště.



Je pravda, že Neapol má v kádru hvězdy jako hrom. Vyjmenujte si je, hodí to pěknou sestavu. Jenže ty největší nejspíš nenastoupí. Higuaína trápí zranění, Hamšík nejspíš dostane volno. Zbývá si dát pozor na Mertense, Callejóna, Insigneho…

Do města, které když uvidíte, prý můžete celkem v klidu umřít, přijela Sparta rozehrát skupinu Evropské ligy. Z reklamních panelů tu kouká trenér Rafa Benítez. Elegán vylepený uprostřed ulic, kde z rozmlácených okenic visí mokré ručníky a dvouproudá silnice pojímá ve skutečnosti čtyři fronty aut. Není to k pláči, prostě jde jen o nerozkvetlou část města.

Ale působí to tak. Nevzhledně, neelegantně. Jako současné výsledky a hra místního mužstva. Je asi velkohubé tvrdit, že Sparta sem přijela pro tři body. Ale taky je malé a přízemní říct, že se to nemůže povést.

Favorit chátrá, český mistr na tom může vydělat.

Kapitán Sparty David Lafata před zítřejším utkání s Neapolí.
Kapitán Sparty David Lafata před zítřejším utkání s Neapolí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud