Jan Podroužek
11. listopadu 2014 • 10:47

Island? Větší problém je absence Limberského a Váchy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuhle situaci ve své reprezentační kariéře ještě Pavel Vrba řešit nemusel. Ano, svého času nemohl třeba dlouhodobě počítat se zraněným Tomášem Sivokem, občas absentoval Tomáš Rosický. Teď mu ale David Limberský a Lukáš Vácha vypadli z už vymyšlené nominace.



Hráči základní sestavy, důležité postavy, za které kouč musel sehnat náhradu. A tím to nekončí. Kromě doplnění nominace ještě potřebuje přijít na to, jak je zastoupit v ideální jedenáctce.

Limberský byl posledním mužem, který pod Vrbou v národním týmu odehrál všechno. Stal se stabilním levým bekem. Vácha si zase vydobyl pozici uprostřed hřiště s tím, že mezi ostatní na trávníku dobře zapadl. Fungovalo to, jinak by Češi neměli ze tří kvalifikačních zápasů devět bodů.

Teď stojí před Vrbou a jeho týmem Island. Stejně rozjetý soupeř. Taky devět bodů, k tomu tuhá defenziva a nekompromisní útok.

Jenže nebude to jen mužstvo ze severu, co potrápí český realizační štáb. Větší komplikací se zdá být právě absence dvou hráčů, s nimiž by jinak Vrba určitě počítal do základu.

Bude to prověrka šíře kádru, ale i trenérových schopností poradit si s nepříjemnou událostí. Navíc před utkáním, které je momentálně pro reprezentaci možná tím nejtěžším.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud