Jan Podroužek
1. srpna 2015 • 20:11

Lafata asi přípravu nepotřebuje. Spolehlivý kapitán je zpět

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou hráči, kteří po zranění potřebují, aby se na ně trošku počkalo. Než se vrátí zpátky do pohody, zvyknou si na tempo. David Lafata to má, zdá se, na háku. Proti Baníku nastoupil ve svém prvním zápase od května, neprošel ani jedním testem v předsezonní přípravě. A přesto kouč Sparty Zdeněk Ščasný musel po výhře říct, že je „hrozně důležité mít Davida na hřišti“. A že „jeho hlavička byla klíčová pro mužstvo“.



Lafata deset minut před koncem vyrovnával na 1:1. Do té doby se Sparta mohla usoužit. Její tlak byl latentní, Baník si šel pro senzační body. Jenže kapitánova přesná hlava všechno zlomila. Letenská nakopla ke třem bodům.

A to kapitán Letenských nesáhl pořádně na balon od konce května. Tehdy byla liga ve finále, Sparta v posledním vystoupení doma remizovala s Bohemians 1:1, za domácí se trefil Lafata. Po konci soutěže přišla reprezentační vsuvka, Česko vyrazilo na Island, jenže 33letý útočník si ještě předtím poranil podkolenní šlachu.

Před bitvou s Baníkem nenastoupil ani do jednoho utkání. Ani do přípravného. To je ohromně těžká pozice, aby hráč pak naskočil do rozjeté sezony. A ještě se stal klíčovým hráčem zápasu, bez něhož by se tým ke třem bodům velmi pravděpodobně nedostal. Potvrdil to jak Ščasný, tak o tom byl přesvědčený i jeho protějšek, ostravský kouč Radomír Korytář.

Na Letné mají důvod být veselí. Do sestavy se jim totiž vrátil fotbalista, který je stejně platný jako před zraněním. Ve středu přijde odveta třetího předkola Ligy mistrů s CSKA Moskva, Marco Paixao navíc v posledním zápase zahrál velmi špatně.

Ščasný na svého uzdraveného kapitána zkrátka může v důležitém období zase naložit plný valník zodpovědnosti.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Ostrava 3:1
Video se připravuje ...

Sparta - Ostrava: Gól Davida Lafaty na 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud