Jan Podroužek
1. září 2015 • 17:50

Van Gaal začal znovu stavět United. Je to nepochopitelný risk

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co jenom vede ruku, nebo spíš hlavu, Louise Van Gaala? Co si myslí slavný Manchester United, že dělá? Možná si staví tým na titul, na úspěch v Evropě. Možná ale taky ne. Řekl bych spíš za bé. United totálně překopávají tým, který si v této sezoně měl spíš sedat, než se znovu stavět.



Souběžně se srandovní (nebo spíš tragickou) příhodou kolem (ne)přestupu Davida De Gey do Realu Madrid se v United otřáslo během léta snad i záchodové prkýnko. Pohyby dovnitř a ven v obrovském množství. Nechci říkat, že jsou ukvapené nebo že jde hned o úlety, ale v Manchesteru prostě riskují.

Johny Evans, Rafael, Ángel Di María, Adnan Januzaj, Javier Hernandez, Robin van Persie, Nani, Tom Cleverley, Anders Lindegaard… Výčet části všech odchodů. Některá jména jsou větší, některá menší, všechna byla ale buď blízko, nebo jen o něco málo blíž k tomu, aby hrála. Základ, nebo pravidelnější střídání.

Manchester se všech zbavil a místo nich Memphis Depay, Bastian Schweinsteiger, Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin, Sergio Romero a nově i Anthony Martial. To jsou velké kšefty „do“.

A teď výsledky v Premier League. Čtyři kola, dvě utrápené výhry 1:0 nad Tottenhamem a Aston Villou, plichta bez gólu s Newcastlem, prohra na Swansea 1:2. Nic moc, v každém zápase to navíc ze strany týmu Louise Van Gaala byl takový nesourodý drncavý výkon, lehkost žádná.

Pod to se mohou podepisovat i právě takhle razantní změny v kádru. Místo toho, aby nizozemský trenér po své první sezoně v klubu začal mužstvo víc a víc uklidňovat a směřovat s ním za vlastním projevem, herní pohodou, prostě se usadit, rozštípal ho na třísky a znovu začíná budování.

A znovu tím tedy riskuje, že se Manchester vzdaluje, nebo určitě nepřibližuje tomu, kde byl ještě v sezoně 2012/2013, kdy vyhrál o jedenáct bodů Premier League. Je to hra na náhodu, návratnost konání málo pravděpodobná.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud