Jan Podroužek
15. listopadu 2015 • 11:00

Tým je sestavený na jedničku, teď ještě nabrousit křídla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to přesně tak, jak čas od času na reprezentačních srazech říkávají nominovaní hráči. Český tým musí být tým. Jinak to bohužel ani nejde, protože individuality jako třeba v Srbsku tady chybí.



Ale to vůbec nemusí vadit. Evidentně. Když se do jednoho utkání promítne kapitánská spolehlivost Tomáše Sivoka, jeho ředitelské schopnosti, k tomu vyletí nějaký jedinec, může lehnout pod českou tíhou mnohem silnější soupeř.

Včera se to potvrdilo. K Sivokovi se přidal Daniel Pudil, což je skvělý vzkaz, protože alternativy na levý kraj obrany se hodí, když ji běžně obhospodařuje neřízená střela David Limberský. Srbové v utkání několikrát dokázali, že technickými schopnostmi domácí silně přerůstají, to je bez pochyb. Ale bylo jim to houby platné, když se defenzivní hráz pohnula jen jednou, lehounce.

Na druhou stranu, sice promíjím absenci individualit, ale Češi včera postrádali ostrost krajních záložníků. Tým udělal výhru, ale pořád potřebuje opory, hlavně na postech, na kterých stojí filozofie kouče Pavla Vrby.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud