Jan Podroužek
10. února 2016 • 20:38

Tleskám mladým z Příbrami. Moderní a zábavný fotbal zaslouží uznání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Já vám to řeknu narovinu, ať se stane, co se stane, protože vím, že srovnávat dospělý a mládežnický fotbal je trochu úlet… Ale to, co se dělo ve středu večer u Litavky, mě bavilo tak moc, jak celá Synot liga dlouho ne. Vážně parádní fotbal. A ten hlavní, kdo za to mohl, nebyl ruský obr CSKA Moskva, ale kluci z Příbrami. Tleskám. Fakt tleskám.



Účast v osmifinále mládežnické Ligy mistrů je pro malinkatý středočeský klub sladká. O to sladší, že postup do něj je zcela zasloužený.

Pochvalná slova na adresu výchovy příbramské fotbalové mládeže padají delší dobu. U Litavky, ve velmi skromných podmínkách, ale pod dohledem opravdu špičkových trenérů a sportovních „učitelů“, vyrostlo několik reprezentantů. V poslední době se mluví především o Václavu Černém, který pokračuje v růstu v Ajaxu.

Tenhle zápas dokázal, že náhoda to prostě není. Jeden jako druhý z domácího týmu technicky dostatečně vybavení na vysoké herní nároky. Pohybově zdatní. Fyzicky natrénovaní tak, že například Denis Laňka zvládá v devadesáté minutě sprintové náběhy za obranu a napadání.

Příbram měla daleko víc gólových šancí než CSKA Moskva. Svého slavnějšího soupeře herně přehrála. A nakonec i porazila.

Když úspěšné devatenáctce tleskalo na tribunách zhruba čtyři tisícovky lidí, opravdu nadšených lidí, kteří celý zápas fandili, řekl jsem si, jak je možné, že to u Litavky nevidím pravidelně i v dospělé lize…

Mladí kluci si vybojovali právo na velké uznání.

CSKA dostalo červenou! Příbram z penalty se štěstím vyrovnala
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud