Jan Podroužek
6. června 2016 • 16:30

Švento je pro Slavii naděje, ale s varováním. Sparta by mohla vyprávět

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spojilo se něco, co fanoušci budou určitě vesele slavit. Dušan Švento a Slavia je sezdání bývalé spolupráce, která fungovala jako taková a navíc to bylo v době, kdy se Slavii velmi dařilo. Proto ta radost, kterou slávisté neskrývají. Jenomže aby bylo jasno, má to své úskalí a nejlepším varováním je v tomhle případě chování Sparty.



Štíhlý Slovák odehrál v poslední bundesligové sezoně sedm zápasů. Sedm! Plus tedy i gól proti Werderu Brémy, což je plus, ale co si budeme povídat, malé. Ve třiceti letech má za sebou, a to pouze za poslední tři roky, dvakrát zranění kolene, jednou kotníku a jednou zánártní kůstky.

Takový zaopatřovací ústav už rozjeli před lety právě ve Spartě. Spojení s bývalými hráči klubu po tom, co se vrátili ze zahraničí a už přišli kariéry v podstatě dohrávat, i když to tak nemysleli, ale nezastavitelný věk je k tomu vlastně předurčil, skončilo v několika případech nezdárně. Tomáš Ujfaluši či Radoslav Kováč budiž důkazem.

Slavia by tedy měla být opatrná, i když to na první pohled vypadá jako líbivé a možná nadějné znovuspojení.

Je třeba určitě neopomenout to, že Švento stále patří do kádru slovenské reprezentace, s níž jede na EURO. Nejen do kádru, ale do základní sestavy, nebo minimálně mezi první střídající hráče. Poslední dvě sezony ale na klubové úrovni začala jeho kariéra spíš klesat z pohledu vytížení, produktivity.

A teď už je celkem jedno, jestli je to proto, že se Slovák potýkal ze zraněními, nebo šlo o jiné důvody. V každém případě je to varující.

Nelze ale nevidět nadšení, s jakým se Švento a Slavia znovu dávají dohromady. Zejména radost ze strany fotbalisty je důležitá, protože právě on se jde do Edenu odevzdat. Samo o sobě to samozřejmě nestačí, ale na začátek je to slušné.

Přesto by nebylo dobré přehlížet objektivní čísla a historii zranění z posledního Šventova angažmá v Kölnu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud