Jan Podroužek
29. srpna 2016 • 14:22

Tým hrál hluboko pod svoje možnosti, proto musel Uhrin ze Slavie jít

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neodvolatelnost už neplatí. Vůbec dávat všemu nějaký absolutní punc v tomhle světě, kór v tom českém fotbalovém, nemá žádnou cenu. Dušan Uhrin skončil ve Slavii, což je z hlediska sportovní koncepce sešívaných rána proti jejich nedávným slovům, ale zároveň už nezbylo nic jiného, protože tým hrál hodně pod svoje možnosti.



Není to tak dávno, co jsme spolu seděli v Edenu. Dušan Uhrin, tehdy sebevědomý kouč, který měl za sebou postupy přes Levadii a Rio Ave v předkolech Evropské ligy. Kromě toho jsem mu párkrát podsunul, že hra Slavie podle mě nemá některé parametry. Že chybí aktivní bránění, jenž přitom tým pilně trénoval v zimě ve Španělsku. Že do mužstva se sice investují šílené prachy, ale hra je nevýrazná, soupeře nepřehrává...

Od toho rozhovoru se projev Slavie ještě zhoršil. Klidně pominu dvojboj s Anderlechtem, protože na něj sešívaní vůbec neměli. Ale co strašného předváděl tým třeba proti Příbrami, kterou sice nakonec složil 3:0, ale po zbabělém a vůbec ne sebevědomém výkonu. Jak se pak ukázal v Plzni...

To bylo hodně hluboko pod možnosti týmu. Jsou v něm totiž dobří hráči, to mi nikdo nevymluví. I když v téhle době je tam i pár flinků... Ale veskrze dobří fotbalisté, tvární, kteří mohou mít vysoké ambice. A ne, že se budou proti nejhoršímu celku ligy kopat celý první poločas hanebně za uši a vytvoří si možná jednu kloudnou šanci.

To jsou rozhodně ty hlavní věci, proč Dušan Uhrin musel odejít. Stranou teď jdou všechny různé zákulisní věci, hry, ty tady ani žádnou roli nemají. Tady prostě šlo hlavně o tu bídnou hru, s níž se fanoušci klubu nemohli smířit.

Vedení Slavie to prostě udělat muselo a řízlo do toho ve správný čas. Teď bude prostor najít nového kouče, představit ho v kabině a začít makat, než skončí reprezentační pauza.

V podstatě začíná casting na nejpřitažlivější křesílko v zemi. Spekulací už je teď milion a vypsat je všechny zabere hromadu řádek. Od Luboše Kozla, slávistické ikony, který je ale na svazu maximálně spokojený, třeba až po Karla Krejčího, volného kouče, jenž vyrval v minulé sezoně Spartě titul, i když měl pětibodovou ztrátu a díky rekordním šestnácti výhrám v řadě slavil.

Budou to velké hry, ale v zájmu Slavie je, aby skončily co nejrychleji. V týmu je totiž dost potenciálu a po šikovné volbě by mohlo mužstvo vyletět tabulkou vzhůru.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slavia 3:1. Domácí předvedli skvělý obrat po poločase
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud