Jan Podroužek
18. října 2016 • 15:24

Kde nic není, bere druhá liga. V Příbrami není nic, o co se opřít

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se daří a padá to tam, to umí každej blbec. Ale když se nedaří a zlomí se to... Zlatá slova fotbalového archivu si Příbram vyžírá do dna, problém je ovšem v tom, kdo to zlomí, aby se začalo vyhrávat. Současný středočeský tým totiž začíná víc a víc pasovat na úsloví, že kde nic není, ani smrt nebere.



Vzpomínám si na předsezonní telefonický rozhovor s Petrem Větrovským, mladým generálním ředitelem klubu, mužem s energickou duší, který společně s ostatními členy vedení a tehdejším koučem Martinem Pulpitem přestavoval mužstvo úplně z gruntu.

Sympatické laso mladým hráčům se mi zprvu jevilo jako správný směr a krok, jenže sezona ukázala velký omyl. Hodně hráčů, kterými Příbram občerstvila svůj kádr, se s první ligou těžko srovnávají. U těch mladých ještě budiž, ale přicházíme k problému bé, který je vlastně mnohem závažnější.

Že mimo formu jsou hráči zkušení, ti, kteří v soutěži kdysi patřili k výrazným osobnostem. Aidin Mahmutovič měl ještě před dvěma lety v Teplicích formu, kvůli které zjančila Viktoria Plzeň i Sparta. Dneska je stínovým členem sestavy.

Tomáš Pilík, byť nikdy ve své kariéře nehrál v týmu s nejvyššími ambicemi, patří k fotbalistům s mimořádným citem pro hru, má jemné vedení míče, výbornou kopací techniku. V sezoně 2014/2015, kdy šlo mužstvo překvapivě po pohárech, byl po boku Romana Bednáře, Martina Zemana a Martina Filla velkou postavou.

CELÝ SESTŘIH: Karviná - Příbram 2:0. Hosté nadále poslední
Video se připravuje ...

Jeho špatné výkony jsou zarážející ještě o to víc, protože je příbramským rodákem, mužem, na něhož se v nejtěžších chvílích bude nejvíc spoléhat. Logicky proto, že takoví patrioti mají k městu velmi blízký vztah a osud klubu jejich srdce jim ani nemůže být ukradený. Třeba proto, že si kdysi u kašny na náměstí zapálili první cigáro, vedle před sámoškou dali holce první pusu. Nevím, vymýšlím si, ale takové zážitky a vzpomínky vás spojí s prostředím, s lidmi, pro něž hrajete...

Proto teď možná největší kritika patří šéfovi, který v Příbrami zažil to hezké, i dost toho ošklivého. Člověk, který se roky potýká s nálepkou mafiána, gangstera a bůh ví čeho ještě. Je vinou právě i Jaroslava Starky, že se z některých hráčů vytrácí vnitřní síla.

O Příbrami se v zákulisí víc a víc tvrdí, jak velké ekonomické problémy má, jak se tyhle potíže přímo dotýkají i hráčů a realizačního týmu. A když měsíce a měsíce hrajete bez výplat, čekáte na almužnu, aby bylo aspoň na kafe, pozornost a motivace, kterou na hřišti potřebujete, se tříští s osobními problémy spojenými s nevalnou situací v zaměstnání.

Navíc Příbram hraje ligu v nepřátelském prostředí, které ji mohly a s největší pravděpodobností i vytvořily Starkovy činy, a kvůli nimž se teď nejeden fotbalový divák raduje, že klub má blízko k sestupu.

Tohle je momentálně příbramská situace. Tvrdá, bolestivá, ale krutě reálná. Až se skoro nelze divit Petru Radovi, jestli je skutečně pravda, že má zaječí úmysly.

V Příbrami teď vážně smrt nemá kde brát, ale druhá liga ano.

Totální zmar Příbrami. Pilík chyboval, Hruška po něm vzteky hodil míč
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Slovácko 0:1. Domácí jsou stále poslední
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud