Jan Podroužek
8. prosince 2016 • 19:45

Bohemka schytala tvrdý trest, ale zároveň patřičný, rozumný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsem z těch, který by Bohemku podezíral z úmyslu. Že hřiště nechala schválně ladem, aby to Viktorii co nejvíc znechutila. Ani takhle nechci přemýšlet. Ale přijde mi fakt zvláštní, že když máme začátek prosince, kdy už docela běžně bývá hrozná zima, že se profesionální klub spoléhá na to, že ve zprávách říkali, že tak hrozná zima v sobotu nebude.



Nezlehčuju to, nesměju se tomu. Jenom to člověk sám poznal. Většinou je termínovka nastavená tak, že odehrajete domácí zápas a druhý domácí následuje za dva týdny. To je doba, během níž se musíte postarat o regulérní plochu, přičemž tomu uzpůsobujete vlastní chování.

Třeba to, jestli na hlavní hřiště s klidnou duší pošlete v pátek trénovat žáky, dorost i chlapy, nebo je šoupnete na tréninkové trávníky, nebo někoho jo a někoho ne... Vždycky si musíte umět říct, že takhle hřiště nezničíme, ale takhle bychom ho už zničili.

A kluby v profisoutěžích mají umělé vyhřívání. To má být záchranné kolo pro termíny listopad, prosinec, únor, březen, možná i duben... Tak, aby se zápasy hrály, a furt se nepřekládaly na jindy. Když to nezapnete, nemůže vám být pomoci, trest je patřičný. Když to zapnete pozdě, nemůže vám být pomoci, trest je patřičný. Když to zapnete a dokonce i včas, Podroužek nemusí psát ve čtvrtek večer blog...

Od Bohemians je to neprofesionální chování. Taky by se tu dal přetřást výraz úmysl, ale znovu opakuju, že z toho Bohemku nepodezírám.

Takže ať už to bylo opravdu podcenění, nebo něco jiného, Disciplinární komise byla patřičně důrazná. Suma 350 tisíc bude „klokany“ štípat jako přízemní mrazík, za nepřipravené hřiště zcela po právu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud