Jan Podroužek
21. července 2017 • 13:45

Má Schick zůstat v Sampdorii? NE, přestupem se určitě zlepší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celá Itálie mu propadla. Uchvátil snad všechny, a ve finále i slavný Juventus. Že to nevyšlo, a z jakých všemožných příčin, je škoda, ale taky je to až druhá věc. Patrik Schick si zkrátka během pouhého roku v Sampdorii vybojoval pověst jednoho z největších evropských talentů. A na tom se dá ještě během tohoto léta stavět.



Pořád zůstává otázka, jestli český útočník bezvýhradně přesáhl svůj současný klub. Mohla to být výborná sezona, kterou by už třeba nezopakoval, ale taky na druhou stranu mohl jen všem předestřít vlastní potenciál, počáteční schopnosti, které nejspíš ještě hodně rozvine.

Takovouhle otázku si musí zodpovědět nejmoudřejší a nejzkušenější sportovní ředitelé, aby neudělali příchodem Schicka kiks. Jenomže sám český střelec je teď ještě pořád v pozici, kdy ho zájemci typu Inter Milán a AS Řím stále budou mít touhu přivést.

Toho by byla škoda nevyužít. S lepšími spoluhráči porostou i Schickovy dovednosti, zvýší se mu sebevědomí, a větší tlak, pod kterým bude pracovat, ho posílí a postupně z něj udělá odolnějšího hráče, který doroste do stavu osobnosti. I pro celý český fotbal.

Jestli ještě existuje šance ze Sampdorie odejít do špičkového týmu – a koneckonců šéf klubu Massimo Ferrero je přesvědčený, že ano – je hloupost to prošvihnout. Malé cíle člověka neposunují.

Schickův raketový vzestup v číslech! Od debutu za Spartu až po góly v Serii A
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud