Jan Vacek
13. června 2015 • 17:15

Češi rezignovali na ofenzivu, zlobit se mohou jen sami na sebe

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když děláte individuální chyby, zákonitě musí přijít trest. V utkání na Islandu se o tom Češi znovu přesvědčili. V nehostinném prostředí silného soupeře parta kolem kapitána Tomáše Rosického vedla, šturmovala za třemi body. Všechno se vyvíjelo v její prospěch.



A pak to přišlo. Zmíněné chyby. Bolestivé, udeřivší přímo do vazu. Nejprve dvojice Kadeřábek - Limberský, která se zapomněla před vyrovnávacím gólem domácích. Následně hrozivá zpětná přihrávka Lukáše Váchy, po které dokonal obrat Sightórsson.

Z rodícího se vítězství je rázem porážka, euforické stavy vystřídala deprese. Ze strany Čechů to nebyla kdovíjaká podívaná, to v žádném případě. Rozhodně nešlo o utkání, které si při vzpomínkách na reprezentační éru kouče Pavla Vrby vybavíme jako úplně první. V trnité cestě za účastí na EURO 2016 však mohli udělat naprosto klíčový krok. Národní tým tentokrát povýšil nad atraktivitu.

Rezignoval na ofenzivní manévry, zalátal střed hřiště a spoléhal především na vybudovanou hradbu neprostupnosti. Tříbodový triumf by byl ohromný bonus, Češi nakonec nemají nic. A zlobit se mohou sami na sebe. Francii od sebe zbytečně odstřčili.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud