Jan Vacek
25. října 2016 • 14:13

Měl být Konaté překvapivým tahem Sparty v Plzni? NE, tým je víc

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to, že se vůbec přemýšlí o možném kooptování Tiémoka Konatého zpátky do prvního týmu Sparty, je podle mě špatně. Vždycky by mělo platit, že tým je víc než hráč. A to bez ohledu na situaci, v jaké se klub nachází.



Rychle se zapomnělo, jak se africký křídelník v první polovině srpna zachoval. Chtěl si vyvzdorovat přestup do Steauy Bukurešť, nechodil na tréninky, odmítal komunikovat s vedením. To všechno v situaci, kdy jako jeden z mála hráčů Letenských měl obstojnou formu. Kabina ho po rozpačitém vstupu do sezony potřebovala, Konaté jí ovšem bez skrupulí ukázal záda.

Smutek obránce Sparty Michala Kadlece po prohře v Plzni
Smutek obránce Sparty Michala Kadlece po prohře v Plzni

To je neodpustitelné. Vůbec se nedivím tomu, že někteří hráči v čele s Bořkem Dočkalem si údajně nedovedou jeho návrat do prvního týmu představit. I z mého pohledu je to naprosté sci-fi a věc, kterou trenér David Holoubek zkrátka nemůže udělat. Směrem navenek k fanouškům by Sparta ukázala slabost, kterou si takhle velký a slavný klub nesmí dovolit.

Dokážu připustit, že by se Letenským Konaté v nedělním duelu proti Plzni hodil. Zároveň ovšem nejsem úplně přesvědčený o tom, že by jeho přítomnost ve Štruncových sadech mohla výrazně změnit dění na trávníku. Navíc se nabízí klíčová otázka: Jak by se prosazení jeho návratu podepsalo na hráčích? Neudělalo by pouze dusno a ve výsledku bylo kontraproduktivní? Jsem přesvědčený, že ano.

Konaté a sparťanské áčko, to je pro mě mrtvé spojení. A musí to tak zůstat. Pořekadlo o druhé šanci zkrátka v některých případech neplatí.

POLEMIKA: Měl být Konaté překvapivým tahem Sparty v Plzni? ANO, opomíjení je luxus ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud